Druk weekend in Popfrontcafé

Zwolle – Wie dit weekend in het Zwols Popfrontcafé aanwezig is heeft niet te klagen. Of het nou punkrock van bands als Mute (CA), Drunktank en Long Way Down betreft, vuige indierock a la Arctic Monkeys van de jongens van Palio Superspeed Donkey of de uptempo singer-songwriter liedjes van Het Zesde Metaal. Een weekend vol muzikale hoogstandjes. Entree is voor al deze avonden gratis.

Donderdag 10 mei staat het Popfrontcafé vol met keiharde punkrock. Mute uit Amerika is snel, technisch, energiek en melodisch. Met een nieuw album op zak zullen ze het publiek zeker niet vervelen. De knallende skatepunk van het Haagse Drunktank en de opvallende punkrock van het Groningse Long Way Down zorgen voor de opvallend sterke Nederlandse inbreng.

PALIO SUPERSPEED DONKEY
Luister vijf minuten naar Palio Superspeed Donkey en je ontkomt er niet aan te zeggen: alsof de jonge Arctic Monkeys aan een tweede jeugd zijn begonnen. Verschil is dat deze jonge honden uit Nederland komen en een gemiddelde leeftijd van nog geen vijftien jaar hebben. Deze gasten laten zich echter net zo lief inspireren door heldenbands als Pixies en Pavement. Over ‘je klassiekers kennen’ gesproken. Vrijdag 11 mei staan ze in het Popfrontcafé.

IN DE KRINGLOOP PRESENTEERT: HET ZESDE METAAL
‘Eenvoudige doch onverwoestbare songs.’ Dat was in 2005 het lovende oordeel van de jury van Theater aan Zee, waar Het Zesde Metaal voor het eerst de neus aan het venster stak. De groep is nu aan haar tweede album Ploegsteert toe en de woorden van die jury hebben niets aan waarheid ingeboet. De west-vlaamse singer/songwriter laat je zaterdag 12 mei meewandelen op het uitgestippelde pad in de eigenzinnige wereld van Capelle en co.

MUTE (CA) / DRUNKTANK / LONG WAY DOWN
Locatie : Popfrontcafé, Zwolle
Wanneer : Donderdag 10 mei
Open : 20:30 uur
Aanvang : 21:00 uur
Entree : Gratis

PALIO SUPERSPEED DONKEY
Locatie : Popfrontcafé, Zwolle
Wanneer : Vrijdag 11 mei
Open : 20:30 uur
Aanvang : 21:00 uur
Entree : Gratis

IN DE KRINGLOOP PRESENTEERT: HET ZESDE METAAL
support: BROEDER DIELEMAN
Locatie : Popfrontcafé, Zwolle
Wanneer : Zaterdag 12 mei
Open : 20:30 uur
Aanvang : 21:15 uur
Entree : Gratis

Artikel delen:

Reageer