FC Zwolle wint jubileum oefenwedstrijd tegen WVF

|   Laatste wijziging

Zwolle – FC Zwolle heeft dinsdagavond de jubileum oefenwedstrijd bij WVF gewonnen. Op een goed bezocht Sportpark De Weide Steen werd de uitslag 0-4.

wvffcz_4.jpg

In verband met het 75-jarig bestaan van de club voetbalde het eerste elftal van WVF tegen de kampioen van de Jupiler League. Het zou ook de wedstrijd binnen de familie Slot worden. Arne zou het opnemen tegen broer en WVF-er Jakko, maar Arne was helaas geblesseerd aan zijn knie. Aafjes opende in de eerste helft de score. De 0-1 was ook de ruststand. In de tweede helft scoordee Mamedov twee keer voor FC Zwolle. WVF maakte via Ebbens daarnaast een eigen doelpunt.

wvffcz_1.jpg

wvffcz_2.jpg 

wvffcz_5.jpg

wvffcz_3.jpg

Onder het toeziend oog van enkele honderden toeschouwers mocht WVF aantreden tegen de nieuwe eredivisionist FC Zwolle. Voor de aftrap van scheidsrechter Wilco Jansen werden de bezoekers in de bloemen gezet, enkele fakkels ontstoken en zorgde een confettikanon van de FCZ Tifosi voor een fontein van blauw-witte kleuren. Tot slot een korte dance act van jongens en meisjes.

De bezoekers konden met uitzondering van Arne Slot aantreden. Mogelijk toch enige angst voor een avondje “broedermoord”?

De eerste helft leverde weliswaar een vlotter combinerend Zwolle op maar het was WVF dat bij vlagen goed tegenspel bood en met enig fortuin zeker had kunnen scoren.Al in de 2e minuut werd Saba Gwedelidze teruggefloten voor vermeend buitenspel en kort daarop reageerde hij goed op een dieptepass maar werd naar de buitenkant gedwongen door keeper Leon ter Wielen en schoot hij net naast. Zwolle had daar slechts een schot van de snelle Giovanni Hiwat tegenover gesteld. Toch opende Zwolle de score uit een corner die met het hoofd werd verlend en vervolgens door Gerard Aafjes werd ingekopt: 0-1. Zwolle leek meer gas te geven en er kwamen meer kansen maar Mike te Wiele redde bekwaam. Uit een pass van Jakko Slot leek Björn Rellum de gelijkmaker op zijn schoen te hebben maar de keeper redde in twee instanties.

Ook de opkomende Marthijn van de Steege werd door Jakko vrijgespeeld maar hij bleek ongelukkig in de balaanname waardoor de kans verloren ging. Al met al wist WVF Zwolle toch enkele keren in verlegenheid te brengen in deze eerste helft. De rust kwam met de 0-1 achterstand.

Na rust werd volop gewisseld om de aanwezige selectiespelers allemaal speelminuten te gunnen. Timon Beimers kwam voor Björn Rellum, René Dorgelo voor Robert Stals en Wibo van Dijk als sluitpost voor Mike te Wiele.Hierdoor was het lastiger om het peil van de eerste helft te halen maar er werd wel hard gewerkt als ploeg. Zwolle trachtte de magere voorsprong uit te breiden maar had daarbij de hulp nodig van Fokko Ebbens die net 1 minuut in het veld stond als vervanger van Marthijn van de Steege(blessure): 0-2. 

Trainer Langeler bracht Cicek voor Van de Berg. Een hard schot van Mamedov verdween onhoudbaar voor Wibo in het doel in de 61e minuut.Jakko Slot en Kevin Peters gingen er uit en hun vervangers waren Iury da Silva en Serkan Sahinturk. Voor Hessel Berends kwam opnieuw Björn Rellum. Zwolle bracht Saymak en Ijzerman voor Drost en van Polen. Mamedov trof kort daarna voor de tweede keer doel door een voorzet van links te verlengen: 0-4. Echte kansen kwamen er niet voor WVF of het moest de kopbal van Timon Beimers zijn na een corner van Richard Bouwmeester. De “eretreffer” had eigenlijk in de eerste helft moeten vallen, dat was het enige smetje op deze avond.

Scheidsrechter Jansen floot af en de conclusie kon worden getrokken dat het publiek een vermakelijke avond had gehad. De jonge handtekeningenjagers konden nog even op jacht naar hun idolen.

Bert Kamerman WVF

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “FC Zwolle wint jubileum oefenwedstrijd tegen WVF”

Reacties zijn gesloten.