Het weer: buiige regen

Zwolle – De komende dagen kan de regenjas of paraplu weer goed van pas komen. Een front wat op woensdag boven Nederland hangt, zorgt voor een combinatie van neerslag en toch aangename temperaturen. Helaas zullen we de zon daarbij niet veel te zien krijgen. Weerman Ton ten Hove noemde dit: een groeizaam weertype wat helaas ook geldt voor alle plantjes die je liever niet in de tuin zou willen zien.

20120509_weerfotostadshagen.jpg
Stadshagen
De zuidelijke meest matige wind waar wij dinsdag mee te maken kregen neemt af in de nacht van dinsdag op woensdag. Het is bewolkt en we houden kans op buien. De minimumtemperatuur ligt rond de 12 graden. Woensdag overdag blijft er veel bewolking aanwezig en is er de gehele dag kans op buien. De zwakke tot matige wind komt uit (zuid)westelijke richtingen. De middagtemperatuur in onze regio loopt op naar een aangename 18 graden. Ook donderdag houden we de neerslag en de temperatuur loopt nog een stukje omhoog naar 22 graden met als gevolg dat we in de middag en avond te maken krijgen met flinke buien waarbij onweer ook tot de mogelijkheden behoort. De rest van de week blijft het wederom  wisselvallig en de temperaturen lopen weer iets terug.
20120509_weergrafiek.png
Bron: meteozwolle
Artikel delen:
Reacties 5
 1. goedemorgen ! Sinds 0.00 uur is er al 4.4 mm neerslag gevallen en helaas komt er nog wel wat bij vandaag. Ondanks de regen iedereen toch een fijne (werk)dag gewenst 😀


  Maak melding

 2. Ook donderdag houden we de neerslag en de temperatuur loopt nog een stukje omhoog naar 22 graden met als gevolg dat we in de middag en avond te maken krijgen met flinke buien waarbij onweer ook tot de mogelijkheden behoort.

  Nu.nl benoemd het nog anders (weliswaar voor heel NL, maar toch): Tropisch noodweer op komst

  Laatste update: 9 mei 2012 09:32 info

  AMSTERDAM – Nederland krijgt donderdag te maken met zware onweersbuien, nadat het eerder op de dag warm en klam is.
  Foto: NU.nl/Rob Kints Mogelijk stijgt het kwik in het zuidoosten zelfs voor het eerst dit jaar boven de 25 graden, maar dat gebeurt alleen als in de ochtend veel zon staat. Dat meldt weeronline.nl woensdag.

  De kans dat de zon zich donderdagochtend in het zuidoosten veelvuldig laat zien, schat meteoroloog Johnny Willemsen op twintig tot dertig procent.

  Het westen en noorden kunnen donderdag vermoedelijk fluiten naar een beetje zonneschijn. “De kans dat daar de zon schijnt, is veel kleiner dan in het zuidoosten.”

  Hagel

  Ook als de zon zich niet laat zien, wordt het donderdag 22 tot 23 graden. “Maar omdat het daarbij klam is, voelt het warmer”, zegt Willemsen.

  In de loop van de dag krijgt het land te maken met zware onweersbuien met kans op hagel en zware windstoten. Alleen het noordwesten blijft mogelijk buiten schot. De onweersbuien zijn vermoedelijk het hevigst in de tweede helft van de middag en het begin van de avond. “Dat is meestal zo.”  Maak melding

Reageer