Smartphone Challenge survival primeur in Zwolle

Zwolle – Met GPS codes en je smartphone een sportieve challenge uitvoeren. De Smartphone Challenge was in Zwolle een primeur. Met een smartphone en navigatie een afwisselende buitensportavond beleven, dat kon dinsdagavond door organisator OUT! Sport in het Engelse Werk.

smc2012-1.jpg

Een aantal groepjes van 2 personen gingen deze avond de uitdaging aan. De onderdelen van deze Smartphone Challenge waren hardlopen (max 4,5 km), kanovaren (max 2 km) en kickbiken (max 7,5 km). Onderweg kwamen de deelnemers de nodige verrassingen tegen, zoals klimmen en schieten. Er waren ook 2 extra sporten om extra punten te halen. Dit waren boogschieten en SUPpen. Je bepaalde je eigen route en kon routes korter maken waar je wilde, zodat alle onderdelen gedaan werden. De Challenge was toegankelijk voor alle conditieniveau’s. Omdat dit de eerste keer was dat een Smartphone Challenge georganiseerd werd moesten er nog wel wat kleine dingen aangepast worden. Mogelijk dat er vanaf deze avond een nieuwe rage geboren is.

smc2012-8.jpg

smc2012-2.jpg

smc2012-7.jpg 

Het is een stevige uitdaging om alle punten binnen de gestelde tijd te halen, maar ook erg leuk als je niet alle punten haalt, maar wel alle sporten hebt beleefd. Tijdens de tocht moet je op eigen kracht zo snel mogelijk een parcours in de natuur afleggen. Dit parcours is niet volledig vastgelegd. Je bepaalt zelf de snelste route langs stempelposten die aangegeven zijn op je eigen smartphone.

De kick zit in het verleggen van je eigen grenzen, inspelen op het onbekende, teamwork en het testen van het uithoudingsvermogen. Smartphone met internet en sportkleding. Alle materialen door OUT! Sport verzorgd.

smc2012-4.jpg

smc2012-3.jpg

smc2012-5.jpg

smc2012-6.jpg

 

 

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer