Zwolle inventariseert zwemvaardigheid scholieren

Zwolle – De gemeente Zwolle gaat in kaart brengen welke kinderen in de stad wel en welke niet over een of meerdere zwemdiploma’s beschikken. De gemeente wil graag weten hoe groot de ‘zwemdiplomadichtheid’ is onder leerlingen van de groepen 3, 5 en 7 van het basisonderwijs.

Zwolle heeft in het kader van de bezuinigingen besloten vanaf komend schooljaar geen schoolzwemmen meer te subsidiëren. Om zoveel mogelijk te voorkomen dat kinderen die naar het voortgezet onderwijs gaan (nog) geen zwemdiploma(s) hebben wil de gemeente graag weten welke kinderen nog geen diploma hebben. Ouders of verzorgers van die kinderen kunnen dan gericht geïnformeerd worden over het belang van zwemvaardigheid voor hun kind. De gemeente wil van de mogelijkheid gebruik maken om meteen aan te geven waar in Zwolle zwemlessen gegeven worden. Bovendien kan informatie gegeven worden of en hoe mensen een tegemoetkoming in de kosten van de zwemlessen kunnen krijgen. Zwolle ontwikkelt momenteel een regeling voor een (gedeeltelijke of volledige) kostenvergoeding voor zwemlessen voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen.

  Sportservice

De inventarisatie van de zwemvaardigheid van basisscholieren gebeurt via het project Waterdicht van de Vereniging Sport en Gemeenten. In Zwolle wordt de uitvoering en coördinatie gedaan door Sportservice Zwolle.

De gemeenteraad heeft eerder aangegeven groot belang te hechten aan het voorkomen dat kinderen de basisschool verlaten zonder zwemdiploma(s).

Artikel delen:

Reageer