Succesvolle start 50-plusmiddag ANBO Roze/COC

De nieuwe maandelijkse ontmoetingsmiddag voor 50-plussers van ANBO Roze en COC Zwolle is een succes. In maart en april 2007 waren de deuren van het COC-café voor het eerst geopend voor ‘roze ouderen’. Met nieuwe bezoekers en een ontspannen sfeer spreken de organisaties over een succesvolle start.

Met een maandelijkse ontmoetingsmiddag wordt homoseksuele, lesbische en biseksuele 50-plussers een extra mogelijkheid geboden om leeftijdsgenoten te ontmoeten. De ontmoetingsmiddag is elke vierde dinsdag van de maand van 14.00 tot 16.30 uur in het COC-café in de Zwolse binnenstad.

Op 22 mei en 26 juni wordt de middag weer gehouden. Iedereen is welkom, maar de aandacht wordt vooral gericht op 50-plussers uit het werkgebied van COC Zwolle (23 gemeenten in Overijssel, Flevoland, Gelderland en Drenthe). Vrijwilligers van ANBO Roze en COC Zwolle zijn aanwezig voor een gesprek. Bij de start van de activiteit werden alle ouderenorganisaties uit het werkgebied benaderd met informatie.

Homo-ouderen raken vaak sneller in een sociaal isolement dan heteroseksuele leeftijdgenoten, blijkt uit recent onderzoek van ANBO en COC Nederland. Volgens cijfers van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) is zeven procent van de Nederlandse bevolking homo- of biseksueel. Daarvan zijn 350 duizend mensen ouder dan 50 jaar. Deze groep laat zich steeds duidelijker zien en geeft de samenleving extra kleur.

 

Iedereen welkom

Bij COC Zwolle is iedereen welkom. Met allerlei activiteiten in en buiten het café wordt gewerkt aan een samenleving waarin iedereen zichzelf kan zijn. Met speciale activiteiten wordt de aandacht ook gericht op specifieke doelgroepen.

Naast de 50-plusmiddag kent COC Zwolle bijvoorbeeld maandelijkse activiteiten voor

tienerjongeren (ExpresCjoC, elke eerste vrijdag van de maand van 15.00 tot 17.30 uur),

mensen met een beperking (Café Oké, elke eerste zaterdag van de maand van 15.00 tot 18.00 uur)

40-plussers (40-pluscafé, elke tweede zondag van de maand van 15.00 tot 18.00 uur, gecombineerd met het COC-Stijldanscafé).

Informatie

De ANBO voor 50-plussers is een vereniging van, voor en door 50-plussers. COC Zwolle is de regionale vereniging voor integratie van homoseksualiteit. Meer informatie is te vinden op www.rozeouderen.nl, www.coc.nl/ouderen, www.anbo.nl en www.coczwolle.nl.

Artikel delen:

Reageer