Zomercursus ‘Plezier op school’

Zwolle – Leerlingen in groep 8 maken binnenkort de overstap naar het voortgezet onderwijs. Een grote verandering die voor alle kinderen en ouders spannend is. Nog spannender is het wanneer je zoon of dochter moeite heeft met de omgang met andere kinderen. Het kind kan dan erg op gaan zien tegen de nieuwe school. Speciaal voor deze kinderen en hun ouders is de cursus ‘Plezier op school’.

Sommige kinderen voelen zich minder op hun gemak bij leeftijdsgenootjes. Zij maken moeilijk vriendjes, worden gepest of komen onvoldoende voor zichzelf op. Ze worden snel boos op andere kinderen en hebben daardoor vaak ruzie zonder dat ze dat willen. Deze kinderen blijken op de middelbare school opnieuw moeite te hebben om hun plek te vinden te midden van hun leeftijdsgenoten. Met deze cursus is dat te voorkomen. Onderwerpen

Op een ontspannen en speelse wijze komen de volgende thema’s aan bod:

• Opkomen voor jezelf (assertiviteit).
• Omgaan met lastige situaties en pesten.
• Aandacht voor non-verbaal gedrag zoals houding, oogcontact en stemgebruik.
• Contacten leggen met andere kinderen.
• Vergroten van zelfvertrouwen.
• Positief denken.
• Natuurlijk is er ook ruimte om veel lol met elkaar te maken.

Wanneer en waar

Deze cursus voor kinderen van groep 8 bestaat uit twee cursusdagen tijdens de laatste week van de zomervakantie: dinsdag 28 en donderdag 30 augustus van 09:30 tot 16:30 uur en een ouderavond op 27 augustus om 19:30 uur. Daarna volgt er nog een terugkomdag. De bijeenkomsten zijn bij Dimence aan de Burgemeester Roelenweg 9 in Zwolle. De cursus is niet geschikt voor kinderen met de diagnoses ADHD of PDD-nos.

Aanmelden en meer informatie

Aanmelden kan tot 15 juni a.s. op www.cjgzwolle.nl. Voorafgaand aan deelname vindt er een kennismakingsgesprek plaats. Deze cursus wordt georganiseerd door het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG), Dimence afdeling Preventie en Maatschappelijke Dienstverlening De Kern. Wil je meer informatie, neem dan contact op met het CJG (038) 455 46 55 of kijk op www.cjgzwolle.nl.

Artikel delen:

Reageer