CDA: kunstgras PEC Zwolle naar VV Wijthmen

Zwolle – Het CDA in Zwolle zou voor VV Wijthmen willen dat het een trainingsveld gaat krijgen waar de club de regenachtige herfst, winter en lente mee kan doorkomen. VV Wijthmen heeft de wens voor een goed/adequaat trainingsveld voor haar voetbalvereniging. Het gemeentelijk trainingsveld, is volgens het CDA, van herfst tot de lente niet te gebruiken voor de normale trainingsactiviteiten. Spelers van VV Wijthmen moeten dan veelal uitwijken naar velden van andere voetbalclubs in Zwolle met negatieve gevolgen voor de club VV Wijthmen.

Er is volgens het CDA sprake van inkomstenderving (kantineopbrengsten), hogere onkosten (extra huur van andere velden) en, verontrustender, een verlies aan leden en daarmee een inbreuk op het sociaal verband. Het CDA vindt het wenselijk dat voor de herfst van 2012 begint VV Wijthmen over een oplossing beschikt. Het CDA is ter ore gekomen dat het kunstgrasveld van PEC Zwolle in de zomer mogelijk zal worden vervangen door een nieuw kunstgrasveld. CDA: "Aangezien de gemeente Zwolle destijds de aanschaf van dat eerste kunstgrasveld mede heeft gefinancierd en gegeven het feit dat PEC Zwolle succesvol verbinding zoekt met de omliggende voetbalclubs, ligt volgens het CDA hier een kans voor de gemeente Zwolle en VV Wijthmen."

Dat brengt het CDA tot de volgende vragen voor het college:

1. Bent u in gesprek met PEC Zwolle om te verkennen onder welke voorwaarden kan worden gekomen tot hergebruik van het te vervangen kunstgrasveld in de gemeente Zwolle?

2. Zo nee, bent u bereid daartoe in gesprek te gaan met PEC Zwolle en daarbij het belang van een VV Wijthmen voor een adequaat trainingsveld in ogenschouw te nemen?

3. Zo ja, ten behoeve van welke vorm van hergebruik? En is het mogelijk om de wens van een adequaat trainingsveld voor VV Wijthmen alsnog daarin vorm te geven?

4. Mocht het niet komen tot redelijke voorwaarden voor hergebruik door VV Wijthmen, bent u bereid om op korte termijn in een gesprek met het bestuur van VV Wijthmen andere oplossingsrichtingen te verkennen? Opdat de club voor de herfst 2012 zicht heeft op een oplossing. En de raad over de uitkomsten van dat gesprek te informeren voor behandeling van de Beleidsrapportage 2012.

Namens de CDA fractie,

Martien van Gurp

Artikel delen:
Reacties 22
 1. Dat zou echt super vet gaaf zijn . Kunnen we gewoon trainen zonder dat we een modderbad hebben aan de schoenen. Ik hoop dat dit een positief gevolg heeft. Groetjes trainster dames 1


  Maak melding

 2. Zal wel iets met politiek, opportunisme, (vraag/verzoek uit) achterban en de plucheklevers van het CDA te maken hebben. Ja mits, het veld ook gedraaid wordt.
  Kantelen hoeft nog net niet. Dat het wannabee-lijsttrekker-duo Sjek & Henk gekanteld zijn voor “een groen blaadje”, zullen we voorlopig maar als toeval beschouwen.

  Het blijft dus onduidelijk wie het matje gaat krijgen.


  Maak melding

 3. Martien van Gurp, wellicht kunt u bij de behandeling van de beleidsrapportage 2012 ook met voorstellen komen welk cadeau de stad Zwolle aan P.E.C. Zwolle kan geven voor het behaalde kampioenschap en het zeer positief in het nieuws brengen van de stad.

  Lichtreclame voor op het stadion misschien.


  Maak melding

 4. Waarom is er door het CDA niet gewoon de telefoon gepakt, en even met PEC Zwolle gebeld?. Was er al veel duidelijk geweest.

  Heeft vv Wythem helemaal nog geen kunstgrasveld?
  Is het echt al aan SVI toegezegd, en door wie dan?  Maak melding

 5. @Student, daarover verschillen we dan van mening. Vind dat een iedere sportvereniging dezelfde rechten heeft. En dat het toe “moet”naar diegene die er het meeste behoefte aan heeft.

  Maar als het zo is zoals papa val zegt dat het al aan SVI is toegezegd, dan mag het niet meer terug gedraaid worden.

  Maar wie heeft het toegezgd en was diegene ook de “eigenaar”van het veld.


  Maak melding

 6. @Marcello, in dit stuk wordt door de beheerde van het OLB een suggestie gedaan. Heb nog nergens gelezen dat het ook gebeurt.


  Maak melding

 7. Het veld van PEC is echt versleten, dit is net zoiets als een paar kapotte sokken weggeven…dus cda, voor het eerst van jullie bestaan, verdiep je eens voordat je iets roept….


  Maak melding

 8. Pff wat een discussie om een veld waar de ene na de andere FC Zwolle speler geblesseerd op raakte… Dat wil je toch niet eens voor je leden?


  Maak melding

 9. Als iedereen zich druk maakt over wat hij krijgt of wil wat hij wil is het mooi makkelijk praten.
  Kijk eens naar v.v. Edon die zonder overheidsgelden en/of mankracht het sportpark moet onderhouden.
  Maar goed dat vroeger alles beter was, dus wens alle leden suc6 die hard werken het het mooiste (nostalgische) sportpark van Zwolle!!


  Maak melding

 10. Vanavond is in de gementeraad bekend geworden dat het kunstgras naar SVI gaat.

  Niet de voetbalvereniging Wijthmen, maar SVI is de club die in de visie van de gemeente het huidige kunstgras van PECZwolle mag hergebruiken.
  In het stadion aan de Ceintuurbaan komt binnenkort een nieuwe mat te liggen. Voor het CDA was dat aanleiding om te informeren naar de mogelijkheid met het oude kunstgras Wijthmen uit de problemen te helpen. Het huidige oefenveld van die club is in dermate slechte staat dat er in de herfst en winter niet of nauwelijks op kan worden gespeeld.

  De beantwoording van de CDA- vragen maakt duidelijk dat een andere bestemming de voorkeur krijgt. Het huidige kunstgrasveld op De Siggels is al tien jaar in gebruik en het einde van de gebruikstermijn komt in zicht. Omdat bij SVI kan worden volstaan met de vervanging van alleen de toplaag is hergebruik hier de meest voor de hand liggende optie, vinden B en W. In Wijthmen zou eerst nog de ‘onderbouw’ volledig moeten worden aangelegd. In een gesprek met vv Wijthmen is het probleem van het oefenveld al onder ogen gezien, maar een oplossing is nog niet gevonden. Ook binnen de sportbegroting ontbreken de middelen, stelt het college.

  Stentor


  Maak melding

Reageer