Groot gat hoek Diezerstraat en Korte Smeden

De slopers zijn inmiddels al een tijdje aan het werk op de hoek van Diezerstraat en Korte Smeden, maar daar is nu bijna een eind aan gekomen. De gehele hoek is inmiddels gesloopt, alleen de gevelfront aan de Diezerstraat kant is behouden gebleven. Een precisiewerkje dat succesvol is uitgevoerd.

Op de begane grond wordt een nieuwe commerciële ruimte van ongeveer 800 vierkante meter gerealiseerd. Boven de winkels op het hoekje Diezerstraat en Korte Smeden moeten 29 appartementen – 12 driekamer appartementen, 2 tweekamerappartementen en 15 studio’s komen.


De historische gevel staat nog keurig overeind

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Dit is toch echt waardeloos sloop dan ook die gevel. Wat is een gevel nu zonder het pand erachter. Uiterlijkr schijn. Makk dan gewoon iets nieuws wat past in de omgeving. >:( :-


  ⚠️ Meld

 2. Echt wel super dat ze het zo gedaan hebben. De Diezerstraat heeft een schitterende uitstraling met die oude gevels.. Hulde!


  ⚠️ Meld

 3. Ik snap dat oud mooi gevonden wordt, maar vraag me ook af waarom niet een nieuw gebouw met oude stijl van de Diezerstraat?
  Als je dan al de achterkant sloopt, dan heeft toch inderdaad die gevel sparen ook niet zoveel waarde meer? Of is het reconstrueren niet mogelijk vanwege materiaalgebruik?
  Knap vind ik het wel! Ongelooflijk knap zelfs dat de gevel ook zo kan blijven staan en dan ook nog dat het nog lukt ook om hem overeind te houden!
  Petje af!


  ⚠️ Meld

 4. Als ik nu edwin was had ik gezegd: “goh wat staat er een mooie hoogewerker op de eerste foto”. ;D ;D 😉 😉

  Maar gelukkig ben ik Edwin niet hihihihi.

  Ps: Harry ik hoorde dat je veel complimenten hebt gekregen over de foto van het bevrijdingsvuur.
  ===========
  Dank je !
  Harry


  ⚠️ Meld

 5. Ik heb gehoord dat er een BCC in komt te zitten maar op de site van bcc zelf is hier niks over te vinden. Iemand misschien meer info hierover?


  ⚠️ Meld

 6. Ik heb echt met verbazing staan kijken hoe ze die gevel omhooghouden!
  Ik vind het goed van ze dat ze de gevel laten staan, zo blijft de zwolse binnestad uniek.
  Kijk naar al die andere grote winkels in de binnenstad, niets is meer origineel van binnen alleen de gevel nog.


  ⚠️ Meld

Reageer