Kennedymars Zwolle klaar voor de start

Zwolle – Vrijdagavond 11 mei om 22.00 verricht Erik Dannenberg, wethouder van de gemeente  Zwolle de starthandeling op het grote Kerkplein.  Vrijwilligers hebben zich weken ingezet om dit nieuwe wandelevenement tot een succes te brengen. De initiatiefnemers wilden niet alleen een nieuwe en sportieve uitdaging naar Zwolle halen, maar ook aandacht voor Stichting ‘CareClowns’.

De Kennedymars (80 km binnen 20 uur) is overigens niet de enige afstand die men wandelend kan afleggen, want je kan ook kiezen voor een hele of halve wandelmarathon. Voor velen net zo uitdagend en sportief als voor de geharde KennedyWalker. De hele en halve marathon kan men zowel overdag als ’s nachts afleggen. De ‘Kennedymars’ is voor deelnemers van 16 jaar en ouder. Voor de jeugd en startende wandelaars is er op zaterdag 12 mei speciaal de ‘Mini-Kennedymars’ van 8 km die om 10.00 start.

Grote Kerkplein!

Vanuit de historische binnenstad van Zwolle zullen de deelnemers onder feestelijke klanken van start gaan.
De Kennedymars (80 km) en de Hele en Halve Nachtmarathon (resp. 42 en 21 km) starten vrijdag 11 mei om 22.00 uur vanaf het Grote Kerkplein. De Hele en Halve Dagmarathon starten zaterdagochtend 12 mei vanaf dezelfde locatie. Later in de ochtend start de Mini-Kennedymars van 8 km. Voor alle deelnemers wordt een speciale medaille geslagen met daarop de parel van Zwolle in reliëf; de Sassenpoort!

De route is in 4 lussen van 21 km uitgezet, waarbij men steeds op het Grote Kerkplein terug keert in de feesttent die daar speciaal is neergezet voor dit evenement. De laatste lus zal iets korter zijn om zo aan de 80 km te komen. De eis blijft namelijk nog steeds binnen 20 uur afleggen. De deelnemers aan de lange afstanden worden onderweg voorzien van drinken en eten op de diverse rustplaatsen.

OrganisatieDe ‘Zwolse Wandel Verenigingen’ (Z.W.V.) staan in Zwolle vooral bekend om de jaarlijkse Avond4daagse (sinds 2010 de grootste van Nederland). In totaal organiseren zij 7 wandelsportevenementen per jaar met in totaal 11.000 deelnemers. Stichting CareClowns

De opbrengst gaat naar Stichting ‘CareClowns’ in Overijssel. Deze stichting (het zusje van de ‘CliniClowns’) heeft tot doel om op bezoek te gaan bij ouderen met dementie in verpleeg- en verzorgingstehuizen. Zij proberen hun isolement en eenzaamheid te verzachten met een moment van geluk. Of een spontane lach. Want lachen is leven!

Inschrijven en informatie

Deelnemers kunnen zich nog ter plekke inschrijven in de tent op het grote kerkplein, meer informatie over het evenement is te vinden op www.kennedymarszwolle.nl

Artikel delen:

Reageer