Wapenstok moet agressieve man tot bedaren brengen

Zwolle – Een 37-jarige man uit Zwolle is woensdagavond 9 mei door de politie aangehouden nadat hij zijn ex-vrouw had bedreigd, en haar huis aan de Rozenweg wilde binnendringen. Ook had de man een vriendin van de ex mishandeld.

De politie traceerde de man met een vriend in zijn auto op een parkeerplaats van de Amer in Zwolle. Bij het uitstappen reageerde de man zeer agressief naar de politie en bedreigde hen met de dood. Omdat hij niet wilde meewerken aan zijn aanhouding, is pepperspray gebruikt om hem tot bedaren te brengen. Aangezien hij daar niet op reageerde is de wapenstok gebruikt om hem uiteindelijk onder controle te krijgen. De 39-jarige kennis van de man is aangehouden wegens medeplichtigheid. Beiden zijn ingesloten. Tegen hen wordt een onderzoek ingesteld en proces-verbaal opgemaakt.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Natuurlijk moet je iemand die dit doet oppakken maar de manier was wel heel anders dan beschreven in het artikel.
  De politie stond hen met twee auto’s op te wachten en vloog hen toen ze de auto uitstapten direct op hun nek. Dat lokt agressie uit, volgens mij. De één liet zich direct gewillig in de boeien slaan en de ander deed idd moeilijk maar degenen die opgefokt gedrag vertoonden waren mn de 3 politie mannen. Van hun kant werd er continu met drie man geslagen, geschopt en geschreeuwd. De pepperspray werd direct ingezet en omdat ze zo opgefokt waren spoot de één de andere politieman in de ogen. Het duurde ongeveer drie minuten voor ze eindelijk de moed leken te hebben om door te pakken. Ook toen hij op de grond lag bleven ze hem slaan. De politie kwam op mij onzeker, onprofessioneel en angstig over. Twee wat ouder collega’s zijn er later bij gekomen en die hebben de man met overtuiging meegenomen. Ik ben blij dat een man die iemand heeft mishandelt wordt opgepakt maar ik ben ook teleurgesteld in de manier waarop dit is gebeurd.


  Maak melding

 2. De politie stond hen met twee auto’s op te wachten en vloog hen toen ze de auto uitstapten direct op hun nek. Dat lokt agressie uit, volgens mij.

  Volgens mij hoefden ze geen agressie meer uit te lokken.

  Een 37-jarige man uit Zwolle is woensdagavond 9 mei door de politie aangehouden nadat hij zijn ex-vrouw had bedreigd, en haar huis aan de Rozenweg wilde binnendringen. Ook had de man een vriendin van de ex mishandeld.

  Hij is al agressief, en ik kan me voorstellen, dat de politie hem in de boeien wilden, hebben voordat hij weer helemaal uit zijn dak zou gaan.


  Maak melding

Reageer