Leerlingen Campherbeek ondernemen met Kids in Bizz

Zwolle – Op woensdag 16 mei is het zover. Dan organiseren de leerlingen van groep 8 van de Campherbeek een marktdag en zullen verschillende bedrijven hun producten verkopen. Groep 8 volgt het ondernemersschapproject Kids inBizz van Stichting Jong Ondernemen en staat daardoor een aantal weken helemaal in het teken van ondernemerschap; producten inkopen, verkopen, strategie bedenken, reclame maken en plezier. 

Kids in Bizz is een leuk en leerzaam project waaraan leerlingen onder begeleiding van hun leerkracht en zakelijk begeleider uit het bedrijfsleven (dhr. Erwin Schouten) aan de slag met ondernemen. Een eigen bedrijf starten en alles leren over in- en verkoop, reclame maken vooral onderscheidend zijn. Ze kopen producten in bij Fair Trade Original en leren alles over geld verdienen en winst maken. Met de winst doen ze iets bijzonders, die schenken ze namelijk aan KiKa (Kinderkanker) . 

De bedrijven gaan kaarten, muffinmix, vlindermagneetjes, sleutelhangers en vriendschapsbandjes verkopen. Fair Trade original is de importeur van de Wereldwinkles en biedt bedrijven in Azië, Afrika en Latijns-Amerika eerlijke handelsvoorwaarden en helpt hensterke ondernemers te worden.

Wilt u de kans krijgen om kennis te maken met de bedrijven van deze jonge ondernemers, en hun prachtige producten kopen? Heeft u daarbij iets over voor het goede doel? Kom dan op woensdag 16 mei naar de marktdag op het schoolplein van de Campherbeek, Grotiuslaan 33 in Berkum. Van 11.30 – 13.00 uur bent u van harte welkom!

Artikel delen:

Reageer