Waarschuwing voor hagel, onweer en zware windstoten

Zwolle – De KNMI heeft donderdagmiddag een waarschuwing voor gevaarlijk weer (code geel) afgegeven voor hagel, onweer en zware windstoten voor o.a. de provincie Overijssel.

buien_4.jpg
Bron: KNMI

Donderdagmiddag en avond is er vooral in het zuidoosten kans op onweer. Van het zuidwesten uit trekken momenteel enkele buien het land in. In de loop van de middag en in de avond kan daar vooral in de zuidoostelijke helft van het land ook onweer bij voorkomen. Bovendien kunnen de buien plaatselijk gepaard gaan met hagel en zware windstoten van 80-90 km/uur.

Artikel delen:
Reacties 19
 1. ik weet niet waar je die wijsheid vandaan haalt eileen dat het losgaat. maar zoals ik kan zien gaat het hooguit beetje regenen8) en dan was die bak met water nog van vanmorgen nog meer. dan er nu op de buienradar te zien is8)


  Maak melding

 2. Het ‘oog’ gaat over Apeldoorn – Heneglo (O). Helaas voor de sensatiezoekers in Zwolle en Wezep; een bui in Zwolle, maar meer niet.


  Maak melding

 3. Voor onze regio lijkt het absoluut mee te vallen. rond 22.00 wat neerslag. temperatuur is nog wel steeds aangenaam rond 18 graden


  Maak melding

 4. @tim: dat klopt de luchtvochtigheid van ruim 89% en de buitentemperatuur die nu nog steeds rond de 19 graden ligt maakt dat het (onaangenaam) warm aanvoelt.


  Maak melding

Reageer