Echtpaar Tempelaars-Van de Groep 60 jaar getrouwd

Zwolle – De heer en mevrouw Tempelaars-Van de Groep zijn op donderdag 10 mei 2012 60-jaar getrouwd. Wethouder Nelleke Vedelaar bracht het echtpaar donderdagmiddag een bezoek in hun woning aan de Nijenhuislaan in Zwolle om hen persoonlijk te feliciteren. He techtpaar kreeg een keramieken vaas van de Zwolse kunstenaar Jan Kamphuis.

 

10-05-2012_echtpaar_tempelaars-van_de_groep_60jr_getrouwd_02_.jpg

De heer Tempelaars, Frederik Hendrik Julius, is geboren op 12 juli 1926 te Amsterdam. Mevrouw Tempelaars-Van de Groep, Gerda Marie Margaretha, werd geboren op 5 juni 1928 te Amsterdam. Zij zijn getrouwd in Amsterdam en leerden elkaar kennen via vereniging Ons Huis, een lokaal buurthuis, waar allerlei activiteiten werden georganiseerd. Het echtpaar heeft een zoon van 51 ook woonachtig in Zwolle met vriendin, zonder kleinkinderen. Zij woonden tot 1990 in Amsterdam, toen in Amstelveen en vanaf 2001 in Zwolle.

10-05-2012_echtpaar_tempelaars-van_de_groep_60jr_getrouwd_01_.jpg

De heer Tempelaars heeft altijd technische beroepen gehad. Tijdens de oorlogsjaren al in opleiding. Na de oorlog dienstplicht vervuld bij Koninklijke Marine, en opleiding in Portsmouth in Engeland. Daarna plaatsing in Den Helder, bij HMAI (Hoofd Marine Artillerie Inrichtingen), als technisch tekenaar. Vervolgens praktijkopleiding gedaan voor horlogemaker, dat later een hobby werd. Werkzaam bij Bull Nederland bv (een computer firma) bijna 40 jaar, met diverse technische functies. Heeft de hele ontwikkeling meegemaakt vanaf mechanische computers, ponskaarten, de transistor, mainframe systemen tot de introductie van de PC.

Mevrouw Tempelaars heeft opleiding gedaan voor coupeuse en naaldvakken. Later is ze huisvrouw geworden. Hobby’s van de heer Tempelaars, horloge maker, fotografie, natuur en daar buiten van genieten, audio en vele soorten muziek luisteren en werken met een PC. Hobby’s van mevrouw Tempelaars, zelf alle mogelijke kleding maken, voor haarzelf en anderen, met handwerk en borduurwerk.

Het echtpaar maakte medio jaren 50, met de motor een reis door de Alpen (Zuid Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Noord Italië), wat in die tijd erg bijzonder was. De heer Tempelaars is zowel geestelijk als lichamelijk nog in goede conditie, rijdt nog beperkt auto, fietst nog af en toe. Mevrouw Tempelaars wordt beperkt in haar mogelijkheden, door de ziekte van Parkinson. Gelukkig zorgt Het Zonnehuis voor goede hulp aan huis.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer