Thea Daggenvoorde wint Dimence Award

Zwolle – Thea Daggenvoorde, gespecialiseerd psychiatrisch verpleegkundige en onderzoeker bij Dimence, nam vanmiddag de Peter Koopman Award in ontvangst. De Award wordt uitgereikt aan een verpleegkundige van Dimence die een voortrekkersrol vervult in het werken met patiënten en heeft laten zien over bijzonder verpleegkundig leiderschap te beschikken. Daggenvoorde: “Verpleegkundige zorg neemt in de hele breedte een belangrijke plaats in, in de begeleiding, behandeling en het herstelproces van de patiënt. Ik hoop iets bij te dragen aan de ontwikkeling van ons vak.”

De Peter Koopman Award is uitgereikt tijdens het symposium ‘Is de ggz (verpleegkundige) in de toekomst ook nog geestelijk gezond?’ voor verpleegkundigen en verzorgenden van Dimence. Linda Kronenberg, opleider verpleegkundig specialist ggz bij Dimence en jurylid: “Thea is al vele jaren een excellent verpleegkundige en een boegbeeld voor haar collega’s. De voornaamste reden waarom Thea genomineerd is, is haar enthousiasme voor het vak en haar ambitie om samen met haar collega’s de zorg voor onze patiënten op een zo hoog mogelijk kwalitatief niveau te brengen.”

Naast haar patiëntgerichte verpleegkundige functies is Daggenvoorde ook werkzaam als verplegingswetenschappelijk onderzoeker bij het centrum Bipolaire Stoornissen van Dimence. Het betekent veel voor haar dat ze door haar collega’s genomineerd is voor deze award. “Mijn hart ligt bij de werkvloer”, zegt Daggenvoorde. “Ik ben elke dag blij met dit beroep. Wat ik ook doe aan onderzoek en andere taken, als de volgende patiënt er is voor een intakegesprek dan sta je daarvoor, dat doe ik elke dag weer zo goed mogelijk. We moeten goede patiëntenzorg leveren en dat is waar het allemaal om draait.” Symposium Op het symposium ‘Is de ggz (verpleegkundige) in de toekomst ook nog geestelijk gezond?’ werd door sprekers zoals Marleen Barth (voorzitter GGZ Nederland), Mathilde Bos (MSc docent HBO-V, psychiatrisch verpleegkundige en publicist) en Will Reijnders (hoogleraar marketing) vanuit verschillende invalshoeken ingegaan op ontwikkelingen in en rondom de geestelijke gezondheidszorg (ggz) en wat dat voor de ggz-verpleegkundige betekent. Honderddertig verpleegkundigen en verzorgenden gingen in workshops met elkaar in discussie over specifieke ontwikkelingen zoals GGZ 2.0, Excellente zorg, ervaringsdeskundigheid en herstelgerichte zorg.Vakgroep Verpleging & VerzorgingHet symposium werd georganiseerd door de vakgroep Verpleging & Verzorging (V&V) van Dimence. De vakgroep V&V heeft de functie van adviesraad en levert daarnaast een bijdrage aan het professionaliseringsproces van verpleegkundigen en verzorgenden. De vakgroep zet zich in om invloed uit te oefenen op alle niveaus binnen Dimence om de kwaliteit van de zorgverlening en de professionalisering van de verpleegkundigen en verzorgenden van Dimence te bevorderen.

Artikel delen:

Reageer