Plastic Heroes lovend over afvalmanagement Zwolle

Zwolle – Plastic Hero zet de gemeente Zwolle op maandag 14 mei in het zonnetje. Het promotieteam van Plastic Heroes bezoekt Zwolle om de stad en haar inwoners te bedanken voor hun inzet voor het gescheiden inzamelen van plastic verpakkingsafval. Wethouder Dannenberg krijgt als blijk van waardering bij deze gelegenheid een bloem van plastic verpakkingsafval overhandigd.

Zwolle behaalt, in vergelijking met vergelijkbare gemeenten, goede inzamelresultaten door de professionele wijze waarop zij het afvalmanagement voor het inwoners aanpakt. Plastic Heroes waardeert de goede initiatieven die Zwolle toont in het optimaliseren van het inzamelen van het gescheiden verpakkingsafval. En om dat werk kracht bij te zetten, komt de Plastic Hero naar Zwolle. Het gaat goed met het gescheiden inzamelen van plastic verpakkingsafval in Nederland. Voor steeds meer Nederlanders is het een  dagelijkse routine geworden om folies, boterkuipjes, shampooflessen, PET-flesjes en ander plastic verpakkingsafval  apart te houden. Van bijna al dit materiaal kunnen weer nieuwe producten worden gemaakt. In Nederlands is in 2009 het Plastic Hero-systeem opgezet om de gescheiden inzameling en hergebruik van plastic verpakkingsafval te regelen. De introductie werd begeleid door een groots opgezette campagne, waarin het oranje mannetje een hoofdrol speelde.

,,Vrijwel vanaf het begin waren de resultaten goed te noemen”,  zegt ook Joris van der Meulen van de Plastic Hero-organisatie. ,,Wij waren vanaf de start van het systeem positief verrast door de bereidheid van de Nederlanders om hun plastic verpakkingsafval te scheiden. De bereidheid om iets voor het milieu te doen, bleek daar een grote rol bij te spelen. Je zou kunnen zeggen dat het net als met glas en papier nu heel gewoon is geworden om ook je plastic verpakkingsafval gescheiden aan te bieden. . We hadden dat stiekem misschien wel een beetje verwacht, maar niet dat het zo snel zou gaan. Ook de gemeenten verdienen absoluut een pluim aangezien zij een essentiële uitvoerende rol spelen bij de  inzameling van het door hun enthousiaste  inwoners gescheiden aangeboden plastic verpakkingsafval” .

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Wacht nog steeds op antwoord over een vraag over “gescheiden, verschillende en veranderende afvalinzameling en de daarmee gepaard gaande kosten en baten in één Zwolse wijk”.


  Maak melding

 2. Dit is geen oproep om niet mee te doen aan de scheiding van afval, maar ik wil toch even wat kwijt.
  Ik vind het jammer dat de verpakkingsindustrie aan de achterkant begint, namelijk vragen of het publiek de rotzooi die o.m. door vaak overbodige verpakkingen wordt veroorzaakt te scheiden. De industrie kan beter actief aan de slag gaan om minder verpakkingsmateriaal in te zetten. De verpakkingsindustrie heeft destijds een zgn. herenakkoord afgesloten met de minister om zwerfvuil actief terug te dringen. Het enige dat tot nu toe verzonnen is de jeugd jaarlijks inzetten om onze rommel op te ruimen, wat blikvangers neerzetten en de Hero-campagne (met discutabel resultaat) opzetten.  Maak melding

 3. Prima initiatief. Als de industrie het niet doet, moet het ons natuurlijk niet weerhouden. Heb toch een puntje van kritiek: de locatie van de containers. In Westenholte zijn beide posities erg belemmerend in het zicht op het betreffende kruispunt. Fietsers verdwijnen er compleet achter.


  Maak melding

 4. In de binnenstad wordt behalve het papier niets gescheiden ingezameld.

  Helaas is het apart inzamelen van plastic ook nog niet als nuttig aangetoond.


  Maak melding

 5. Oproep aan die Plastic Hero’s zorg ook voor containers die minder afsteken in straatbeeld….zoals nu wel het geval op heringerichte Potgietersingel;)


  Maak melding

Reageer