Onvoldoende deelnemers ‘Zwolle graffiti-vrij’

Zwolle – Inmiddels hebben al verschillende ondernemers zich aangemeld voor het project om Zwolle graffiti-vrij te maken, maar nog niet genoeg, zegt ondernemersvereniging Citycentrum Zwolle!

23-04-2012_verwijderen_graffiti_nieuwstraat-roggestraat_04.jpg

Citycentrum roept ondernemers op om zich aan te melden voor het schoonmaakproject: "U wilt toch niet die ondernemer zijn met een volgekliederde muur vol graffiti en het zo laten? Graffiti op de muren zorgt voor een onrustig, slordig straatbeeld en mensen voelen zich hierdoor minder veilig. Doe mee en ga voor een mooie, aantrekkelijke binnenstad van Zwolle: schoon, heel en veilig! Omdat dit project door velen wordt gesteund zal een bedrijf die niet meedoet maar wel volgekliederd is in een slecht daglicht komen. Dat wil toch niemand? Levert u ook een bijdrage om de binnenstad graffiti-vrij te maken? Vul dan het opgaveformulier in en meld u aan!"

De volgende bedrijven hebben zich al aangemeld en een contract voor 3 jaar afgesloten:

Noa Noa Parfumerie Douglas, Bakkerij Bart, Ten Hag Makelaarsgroep, Librije’s Winkel, Lou, Scapino, Specsavers, Expresso, Fashion Juweliershuis, Aalbers, Waanders, Houtman Mode, Mc.Donalds, Renaissance, Giclees, WE Store, Foto Hans Keuzekamp en Boekhandel Westerhof.

Artikel delen:
Reacties 17
 1. “Graffiti op de muren zorgt voor een onrustig, slordig straatbeeld en mensen voelen zich hierdoor minder veilig.” Dat is dan wel de grootste bullshit die ik ooit gehoord heb…

  Negen van de tien mensen valt het uberhaupt niet eens op dat er wat staat. Laat staan dat ze er zich niet veilig door voelen.

  Als er een poster van Loesje ergens is neergeplakt, word er smakelijk om gelachen en gegeint, wanneer er ergens een tag staat, op dezelfde lantarenpaal bijvoorbeeld is het meteen bedreigend?  Maak melding

 2. “Graffiti op de muren zorgt voor een onrustig, slordig straatbeeld en mensen voelen zich hierdoor minder veilig.” Dat is dan wel de grootste bullshit die ik ooit gehoord heb…

  Precies! Hopen dat het hele anti graffitiproject niet eens van de grond gaat komen..Ik vindt schone muren namelijk nogal bedreigend overkomen!  Maak melding

 3. Omdat dit project door velen wordt gesteund zal een bedrijf die niet meedoet maar wel volgekliederd is in een slecht daglicht komen. Dat wil toch niemand?

  Ja dit is ook een manier..op deze manier “druk” uitoefenen op ondernemers die niets zien in het project..  Maak melding

 4. haha, dus als je als ondernemer niet meedoet ben je een voorstander van graffitti? Idd een agressieve vorm van zieltjes winnen.Bijna ziekelijk

  Ik zou het geld gebruiken om zelf een mooie schildering aan te laten brengen…

  Of zou het te maken hebben met een voorwaarde die de gemeente gestelt heeft voor de 25000 euries die ze beschikbaar stellen?

  Misschien dat ze een minimaal aantal deelnemers nodig heeft voordat de gemeente over de brug komt??
  En dat er al zo weinig aan meedoen is natuurlijk al duidelijk genoeg. Ondernemers nemen het niet zo nauw en blijkbaar levert het hun geen mindere omzet op als er een mooie tag op de gevel staat. Wellicht bevordert het de verkoop?


  Maak melding

 5. Nieuwe actie: wie het prima vindt dat graffiti schrijvers muren taggen geven hun adres hier door en stellen de binnenkant van hun huis beschikbaar.


  Maak melding

 6. Wellicht kunnen de ‘niet-deelnemers’ hun muur ter beschikking stellen voor graffiti kunstenaars die er mooie schilderingen opzetten. Daar wordt over het algemeen niet meer overheen getagged en de stad wordt er kunstzinniger en kleurrijker van.


  Maak melding

 7. Ik snap wel waar dat “veiligheidsverhaal” vandaan komt. Veel graffiti wordt ’s nachts gespoten. Figuren houden zich dan in donkere hoekjes op om op een moment dat ze geen politie verwachten snel hun vandalisme te plegen. Voor de doorsnee burger kan het moeilijk zijn het verschil te zien tussen iemand die zich verdacht gedraagt, omdat hij een tag wil plaatsen (wat relatief onschuldig is) of omdat hij een inbraak wil plegen.
  Daar komt nog bij, dat een onschuldige burger een graffitie”artiest” ook kan aanspreken of zelfs de politie kan bellen. Je weet niet hoeveel er voor een graffiti”artiest” aan gelegen is om niet opgepakt te worden. Nu zeg ik niet, dat ze mensen zullen aanvallen om niet opgepakt te worden, maar het kan wel dat gevoel van onveiligheid geven.

  Ik vind persoonlijk een stad zonder overal graffiti”kunst” ook mooier. En zolang de graffiti”artiesten” niet zelf een pand kopen om hun “kunst” te etaleren blijft het volgens mij aan de ondernemers om te besluiten graffiti weg te laten halen of niet.

  Wel ben ik het er mee eens, dat hierboven wel heel veel ruimte voor reclame gegeven wordt. Ik mag hopen, dat Weblog Zwolle daar ook een bijdrage voor gekregen heeft 😉 Maar ik denk van niet 😀


  Maak melding

 8. ’t is een kat en muis spel. Als je het nu schoonmaakt staat er morgen weer wat. Voor de schoonmaker + bedrijf kost het euro’s. Een schrijver kost het een seconde om een lekker tekkie neer te zetten.


  Maak melding

 9. Is het ook nog relevant of een winkelpand een zijmuur heeft. Dat denk ik wel. Menig winkelier in de Diezerstraat zal niet meedoen omdat het aantal vierkante meteerrs aan de frontzijde niet snel beklad zullen worden. Verder zal de kleur en het materiaal van de (zij)muur ook nog wel een rol spelen.

  En verder, ik ben zeer tegen het geklieder van dat spuitwerk in onze mooie historische binnenstad!!


  Maak melding

 10. Zullen ook genoeg winkeliers van grote concerns tussen zitten die het niet zelf betalen en niet de moeite nemen om het hoofdconcern van deze actie op de hoogte te brengen.


  Maak melding

 11. idd, weggooien die stommen graffitys! dat spul is heel stom!

  Pff.. Alsof ik heb gevraagd om dag in dag uit op zowat elke seconde van de dag reclame om me heen te moeten hebben…KOPENKOPENKOPEN…dat kost pas geld! een heel stuk meer dan een sporadisch 2pac op whitepower kladje weg te halen.

  En zoals elke keer, deze keer ook weer: Het stopt nooooooitttt! 😀  Maak melding

 12. Graffitie spuiten is net als wildplassen, je weet dat het smerig is en dat het niet mag maar als de nood het hoogst is………..;);)


  Maak melding

Reageer