Citycentrum Zwolle wil braderie op Rodetorenplein

Zwolle – Op donderdag 24 mei aanstaande zal in de Diezerstraat een braderie worden georganiseerd. Met nadruk geeft Citycentrum Zwolle aan dat deze braderie niet door hun georganiseerd wordt.

05-04-2012_gezellige_paasdrukte_diezerstraat_01.jpg

Citycentrum ziet liever dat braderien buiten de succesvolle blauwvingerdagen, georganiseerd worden op de pleinen, zodat ook deze betrokken kunnen worden, maar niet op en in de winkelstraten. Dit is ongepaste concurrentie, vindt de ondernemersvereniging. Het Citycentrum heeft vorig jaar bezwaar gemaakt tegen de paasbraderie en is hierover in overleg getreden met de gemeente. Het beleid van de gemeente is erop gericht dat het ondernemers vrij staat om vergunningaanvragen voor braderieën bij de gemeente neer te leggen. Dat betekent ook dat het Citycentrum bij een dergelijke braderie geen zeggenschap heeft. De Ondernemrs zeggen dat wel te begrijpen. Ook nu staat het Citycentrum niet te trappelen bij alweer een braderie. Citycentrum: "Welke toegevoegde waarde heeft het voor u als ondernemer? Juist op interessante koopdagen worden ondernemers geconfronteerd met kramen voor hun deur."

Citycentrum Zwolle wil graag dat partijen activiteiten in de binnenstad organiseren op een manier waarop het bijdraagt aan de kwaliteit van de binnenstad. Voor het Citycentrum is het van groot belang dat het organiseren van een dergelijk braderie gebeurt in overleg met diverse partners en met de ondernemers.

Na beraad met het bestuur heeft Citycentrum vastgesteld dat het Rodetorenplein als ‘evenemententerrein’ zeer geschikt is voor het opzetten van een dergelijke braderie. Citycentrum zal in een volgend gesprek met de gemeente erop aandringen om deze locatie hiervoor beschikbaar te stellen indien er een nieuw verzoek wordt ingediend voor een braderie, zodat niet weer de Diezerstraat wordt bezet met kramen.

 

Artikel delen:
Reacties 8
  1. Op donderdag 24 mei aanstaande zal in de Diezerstraat een braderie worden georganiseerd. Met nadruk geeft Citycentrum Zwolle aan dat deze braderie niet door hun georganiseerd wordt.

    Citycentrum heeft liever een braderie op één of meer pleinen.


    Maak melding

  2. Juist op interessante koopdagen worden ondernemers geconfronteerd met kramen voor hun deur.”

    Staan die kramen daar omdat het interessante koopdagen zijn, of zijn het interessante koopdagen omdat die kramen daar staan. In het laatste geval snijdt Citycentrum zich hiermee in de vingers.


    Maak melding

Reageer