Landstede Basketbal verliest cruciaal duel

Zwolle – De basketballers van Landstede hebben donderdagavond het vierde duel van de halve finale voor de play-offs verloren. Tegen ZZ Leiden werd het in het Sportcentrum van Landstede 43-62. Door het verlies kwam de stand in de best-of-five serie op 1-3, en daarmee gaat Leiden door naar de finale van de play-offs om het kampioenschap van Nederland.

De thuisploeg zag met lede ogen aan, dat je spelers niet eindeloos kunt blijven belasten. Damon Huffman en Cameron Wells zijn de enige twee guards op niveau, elk in hun eigen rol. Beiden kunnen schieten, maar met gemiddeld 39.4 en 38.7 minuten in de voorgaande zeven play-offduels was nu de pijp leeg. Wells maakte zes punten in de eerste zes minuten en daarna niets meer en de productie van Huffman, die Leiden in wedstrijd drie lek schoot, bleef steken op drie rake vrije worpen. Zonder die twee angels had ZZ Leiden eigenlijk een eenvoudige avond. De snelle Zwolse voorsprong werd teniet gedaan met driepunters van Worthy de Jong en kersverse vader Thomas Jackson, waarna Leiden doorstoomde naar 16-24 aan het einde van het eerste kwart.

In het tweede kwart herinnerde Terry Sas zich dat hij eerder dit seizoen een keer zeven driepunters had gemaakt in de Zwolse sporthal en legde met twee bommen de basis voor de ruststand van 27-43, waarmee het verschil was verdubbeld. Nu stond Leiden eerder in de week ook lekker voor bij de rust, maar dat was toch een andere wedstrijd. Vooral dan van Zwolse kant. Landstede schoot nu geen deuk in een pakje boter en miste zelfs in de slotfase van het tweede en het begin van het derde kwart twaalf schoten op rij.

In de tweede helft zat er op beide baskets een deksel. Kwartstanden van 8-10 en 8-11 gaan op dit niveau natuurlijk nergens over. Maar het was duidelijk dat Leiden naar de finale zou gaan.

Bron: basketballleague.nl

Artikel delen:

Reageer