Het weer: enkele buien

Zwolle – Wat een dag was het weer donderdag. ’s Ochtends nare buien en ook ’s avonds rond 22.00 uur kregen we nog een flinke bui op onze Zwolse daken. Donkere wolken toonden een mooi schouwspel in de lucht.

20120511_weerfotodahliastraat_assendorp.png
Dahliastraat (Assendorp)

We krijgen in de nacht van donderdag op vrijdag nog te maken met nog wat neerslag, maar de buien zullen geleidelijk afnemen. De zuidwestelijke wind neemt iets in kracht af en de minimumtemperatuur loopt terug tot een graad of 16. Vrijdag overdag is het een groot deel van de dag bewolkt en het regent van tijd tot tijd. Aan het eind van de middag stroomt er vanuit het westen koele lucht het land binnen. Het wordt 19 graden. De matige tot (vrij) krachtige wind komt ’s ochtends uit het zuidwesten en draait overdag naar west tot noordwest. Zaterdag loopt de temperatuur maar amper op naar een graad of 10 a 11. De wind maakt het voor het gevoel nog iets frisser. Het weerbeeld bestaat verder uit stapelwolken, zonnige perioden maar we houden het zeer waarschijnlijk droog. Zondag heeft de zon meer speelruimte en blijft het overwegend droog. Met 12 graden en minder wind wordt het weer wat aangenamer. 
20120511_weergrafiek2.png

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Daar woonden 2 hele lieve echte-Zwollenaren; ze zijn er allebei al niet meer. Kwam een buurman en ex-klasgenoot weer in Stadshagen tegen.

    Maar de DahliaWEG is ook de moeite waard!


    Maak melding

Reageer