Genomineerden Cibap Award meubelontwerp bekend

Zwolle – Voor de eerste editie van de Cibap Applied Arts Award zijn  7 getalenteerde meubelontwerpers  geselecteerd. De bijzondere ontwerpen hebben namen als Staircase, Armor, Dressing Table, de Lage Landen, Tidy kapstok en Dining chair and Easy Chair. Het gaat om meubels waarbij de combinatie van functionaliteit en design voorop staat. Ruim 30 deelnemers stuurden hun ontwerp in.

Met de prijs stimuleert het Cibap talentontwikkeling van creatieve professionals. De prijs wordt op 15 mei uitgereikt door meubelontwerper Gerard van den Berg en is dit jaar ook naar hem vernoemd. Van den Berg is een vermaard en internationaal bekend meubelontwerper en staat voor passie, betrokkenheid, vakmanschap en creativiteit: dat zijn ook de waarden van het Cibap. Onder zijn leiding zal een vakkundige jury een definitieve winnaar selecteren. Juryleden zijn Robert Thiemann, hoofdredacteur Frame Magazine, Ivo van den Berg, directeur Base, Hans-Jaap Eijerkamp, directeur Eijerkamp Wooninspiratie en Cilo Design en Tom Dissel, afgestudeerd aan het Cibap en de Design Academy.

De prijswinnaar krijgt een ontwerpopdracht van Gerard van den Berg. Het Cibap reikt een geldbedrag uit dat in overleg kan worden gebruikt voor verdere persoonlijke professionele ontwikkeling.

De genomineerden zijn: Danny Kuo, Dave Keune, Lilith Ronner van Hooijdonk, Isabel Quiroga, Marly Gommans en de duo’s Margriet Foolen & Heidi Steele en Maarten Collignon & Wendy Legro.

De feestelijke prijsuitreiking is op 15 mei om 15.00 uur bij het Cibap in Zwolle. Meer informatie op www.cibap.nl.

Artikel delen:

Reageer