Fietsster en snorfietser gewond bij Hortensiatunnel

Zwolle – Een 17-jarige fietsster en een 21-jarige snorfietser uit Zwolle zijn donderdagavond 10 mei gewond geraakt bij een aanrijding vlak voor de Hortensiatunnel.

De fietsster wilde vanaf de Hortensiastraat de tunnel in rijden. Vanuit de tegenovergestelde richting kwam de snorfietser die een flauwe bocht te nauw nam en daarbij, mede door een te hoge snelheid, op de verkeerde weghelft terecht kwam. Hij kwam daarbij frontaal in botsing met de fietsster. Beiden kwamen te vallen. De fietsster liep daarbij een hoofdwond en een gebroken arm op. De snorfietser was enige tijd buiten bewustzijn. Beiden zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De fietsster kon na behandeling weer naar huis. De snorfietser moest voor onderzoek en observatie in het ziekenhuis blijven.

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Die klote scooters moeten een keer verbannen worden in die tunnel. Arrogante hufters die veel te hard rijden in de meeste gevallen


  Maak melding

 2. Nee die fietsers die denken dat ze jezus zijn dan….
  die kijken ook nergens naar slingeren met zn 3en fietsen..
  Nou zie liever iemand voorbij scheuren op zn opgevoerde bromfiets dan die fietsers zonder vingers uit te steken, of dergelijke regels allemaal maar aan de k*** te vegen… ben zelf taxi chauffeur.. maar die fietsers altijd gatverdamme.. kijken helemaal nergens naar…


  Maak melding

 3. Nee, dan die taxichauffeurs. Dat zijn fijne jongens. Vinden dat iedereen zich precies aan de regeltjes moet houden, maar dat regels niet voor deze doelgroep gelden. Asociaal parkeren, bij voorkeur op de stoep zodat die verd.md. voetgangers maar moeten oprotten, niks aantrekken van stop- en parkeerverbod onder het mom “we zijn de klant (altijd oude dametjes en gehandicapten, als je ze moet geloven)van dienst”, maximumsnelheid geldt niet voor taxi’s, rood licht slechts in zeer beperkte mate (alleen bij flitskasten). Voorrangsregels? Er geldt slechts 1 regel: de taxi heeft en neemt voorrang. En misschien toch een regel 2: regel 1 geldt altijd.
  Taxichauffeurs scoren zeer hoog op de lijst van asociale verdeersdeelnemers. Ze weten het alleen zelf niet.


  Maak melding

 4. kwam de snorfietser die een flauwe bocht te nauw nam en daarbij, mede door een te hoge snelheid, op de verkeerde weghelft terecht kwam.

  lijkt me duidelijk dat het nu niet de fietser was !


  Maak melding

 5. Wat is een te hoge snelheid? Voor snorfietsers is alles boven de 25 km/h te hard. Het aandeel dat 35 km/h of harder rijdt is groter dan het aandeel dat daadwerkelijk 25 km/h rijdt.
  Hoe hard zou deze gereden hebben?


  Maak melding

Reageer