Zwolle terughoudend met uitgifte reisdocumenten

Zwolle – Gemeente Zwolle neemt geen aanvragen voor nieuwe reisdocumenten meer in behandeling als het oude reisdocument op of na 1 september 2012 nog geldig is.

U kunt wel een nieuw reisdocument aanvragen als u kunt aantonen dat u naar een land reist dat een minimale geldigheidsperiode van het paspoort of de Nederlandse identiteitskaart hanteert bij aankomst of vertrek. In andere gevallen wordt u aangeraden om pas één maand voor het verlopen van het reisdocument een nieuwe aanvraag bij de gemeente te doen. Zwolle neemt deze tijdelijke maatregel om de zeer grote vraag naar reisdocumenten op dit moment in goede banen te leiden. De gemeente stelt aanvragen die niet noodzakelijk zijnuit tot een later en rustiger moment.

Artikel delen:
Reacties 6
  1. Dat heeft er helemaal niks mee te maken. Er is nu een enorme hoeveelheid werk bijgekomen omdat alle kinderen nu hun eigen paspoort moeten hebben. Daar hebben die ambtenaren niks mee te maken.


    Maak melding

  2. Ik hoop alleen wel dat ze de ouders van die kinderen een uitzondering laten zijn dan, want anders kan je bij het verlopen van dat document twee verschillende keren weer gaan aanvragen en zo blijf je dan bezig… Of zie ik iets over het hoofd?


    Maak melding

Reageer