Derde editie Sander van Maastricht-toernooi bij WVF

Zwolle – Vrienden van de in 2009 overleden Sander van Maastricht houden op 26 mei weer het voetbaltoernooi dat ter nagedachtenis zijn naam draagt. Plaats van handeling voor de derde editie is sportpark De Weide Steen van WVF.

Het toernooi draagt de naam van een trouw lid van WVF, die op 25 april 2009 op 25-jarige leeftijd in het ziekenhuis in Utrecht als gevolg van een ernstige ziekte overleed. De laatste wens van Sander was dat er een toernooi georganiseerd zou worden ter nagedachtenis aan hem. Inmiddels is het toernooi een traditie geworden en wordt op 26 mei de derde editie gehouden. Het toernooi begint om 9.30 uur en er spelen maar liefst 18 teams uit Zwolle en omstreken mee. Daarmee is het deelnemersveld weer groter dan vorig jaar en het jaar daarvoor. In drie poules van zes teams strijden zij om de eer. Nieuw is de opzet van een vrouwencompetitie. Doel is het onder de aandacht brengen van het vrouwenvoetbal. De vrouwen strijden in twee poules om de prijzen.

Familiedag

De organisatie van het toernooi is in handen van Robbie van Ankum, Merijn Kok en Dennis Schrijver, vrienden van Sander van Maastricht. “We willen er een gezellige, familiedag van maken en nodigen iedereen uit om een kijkje te nemen”, aldus van Ankum. Dat loont de moeite. Kinderen kunnen zich laten schminken en er is een springkussen aanwezig. Verder wordt er een grote legertent met daarin banken geplaatst. Van Ankum: “Daardoor barst het feest eerst buiten los.”

In de tent is een tap en bakplaat met hamburgers en worsten op brood aanwezig. Tussen de wedstrijden door vinden er spellen zoals latjeschieten en konijntje schieten plaats. Daarbij zijn extra prijzen te verdienen. Vanaf 15.00 uur begint het feest waarbij de muzikale omlijsting wordt verzorgd door DJ Henri Geerlings, DJ Hanno van Boven en DJ Hans Plattel. Vanaf 17.00 uur treden bekende zangers Henri van Velzen, Reinier Vegter en Dominique Vos op. Van Ankum: “Het wordt ongetwijfeld een toptoernooi met een spetterend feest als afsluiting.”

Artikel delen:

Reageer