15 Gemeenschapskringen in Zwolle

Zwolle – Op 15 mei starten de laatste gemeenschapskringen in Kamperpoort en het Veeralleekwartier. De avond begint om 19.30 uur in Wijkcentrum Kamperpoort en zal ongeveer tot 21.00 uur duren. Iedereen uit deze twee wijken is welkom om te horen wat gemeenschapskringen zijn en hoe zij opgestart kunnen worden.

De afgelopen maanden zijn er in diverse wijken fundamenten gelegd voor gemeenschapskringen. Informeel zijn een aantal al begonnen en dat is volgens initiatiefnemer Mink de Vries ook goed, omdat gemeenschapskringen per wijk verschillen en zelfsturend zijn. "Elke gemeenschapskring kent een kerngroep van mensen die vraag en aanbod gaan koppelen. De wijksamenbinder brengt uiteindelijk de partijen bij elkaar. De wijksamenbinder is een soort ideeënmakelaar op wijkniveau. Afgelopen maanden, tot de dag van vandaag, zijn er gesprekken gevoerd met allerlei andere partijen die in de wijk actief zijn. Dat gaat de komende maanden nog wel even door."

Gemeenschapskringen hebben als doel mensen en organisaties bij elkaar te brengen en te gaan voor een gemeenschappelijk doel in de buurt en wijk. Dat is de reden dat gemeenschapskringen laagdrempelig zijn, ook zonder opleiding of taalkennis bent u van harte welkom, dinsdag om 19.30 uur in de Kamperpoort

Voor meer info ; mdevries@meandercollege.nl.

Artikel delen:

Reageer