Bijzondere stadswandeling Zwolle op herhaling

In 2006 was er veel belangstelling voor de literaire stadswandelingen van de bibliotheek. Voor iedereen die vorig jaar niet in de gelegenheid is geweest deel te nemen aan deze bijzondere wandeling door Zwolle, volgt woensdag 30 mei een herkansing. In een twee uur durende wandeling door het stadscentrum van Zwolle komen verrassend veel bekende namen voorbij.

Ruim een jaar geleden verscheen in de serie “Literaire wandelingen in Overijssel” het deel over Zwolle. Schrijvers en samenstellers van het boekje zijn Aranka Wijnbeek en Geert van der Wal. Zwolle staat dan misschien niet bekend als het literaire paradijs, maar er is wel heel veel over geschreven. De schrijvers van het boek laten belangstellenden met dit alles kennismaken tijdens een twee uur durende wandeling in het centrum van de stad.

en Van Thomas a Kempis tot Opgezwolle

Tijdens de wandeling wordt o.a. kennis gemaakt met het monumentale karakter van Zwolle met gebouwen als de Grote of St. Michaëlskerk, de Sassenpoort en het Karel V huis. Daarnaast wordt duidelijk welke grote (en minder grote) namen er met Zwolle verbonden zijn. Denk bijvoorbeeld aan Potgieter, Rhijnvis Feith, Thomas a Kempis, Bartjens, Kader Abdollah, Herman Brood, Gerard ter Borch, Opgezwolle en Hendrik ten Oever.

Voor Zwollenaren en toeristen

Woensdag 30 mei start de rondleiding om 14.00 uur in de centrale bibliotheek (Diezerstraat 80). Geert van der Wal neemt belangstellenden al verhalend mee door de binnenstad. Kaartjes voor de wandeling zijn verkrijgbaar bij de receptie van de centrale bibliotheek en kosten € 5,00 (niet-leden) en € 3,50 (all-in pas). Voor deze wandeling zijn slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Reserveren wordt dan ook aangeraden.

Artikel delen:

Reageer