Schoolfeest De Phoenix levert € 500,- op voor Maud

Zwolle – Vrijdag was er op Jenaplanschool De Phoenix het jaarlijkse schoolfeest. Tijdens dit schoolfeest, waarbij leerlingen en ouders konden genieten van spelletjes, gekke kapsels, schmink, zelfgemaakte hapjes en drankjes, vond ook een heuse Phoenix-gots-Talent plaats.

maud_opde_phoenix.jpg
Eigen foto

De opbrengst van het feest en de veiling ging voor een groot gedeelte naar “Stichting Maud voor Leven”. Namens de Stichting nam Maud samen met haar vader de cheque van 500 euro in ontvangst. Voor de kinderen van de school een grote verrassing dat het meisje er zelf was. Maud was pas donderdag terug uit het ziekenhuis van Groningen na weer een zware behandeling. Maud heeft de meest agressieve vorm van Neuroblastoom met uitzaaiingen (fase 4). Deze specifieke vorm van kinderkanker komt in Nederland voor bij ca. 25 kinderen per jaar. Slechts 20% van deze kinderen overleeft de ziekte. In Amerika bestaat een behandeling met immuuntherapie die de kans op genezing nog eens met 20% verhoogt.

De medische kosten van Maud’s behandeling in Amerika worden vergoed door de zorgverzekeraar. Echter de kosten die gemaakt worden om in Amerika te verblijven niet. De teller van de Stichting Maud voor Leven staat mede dankzij de Phoenix inmiddels op ruim 56 duizend euro, dat lijkt veel, maar dit is helaas nog niet genoeg.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Hoorde het net toen ik thuis kwam.
    Sterkte voor de familie en vrienden. En voor allen die zich belangeloos hebben ingezet om voor de stichting Maud voor leven.


    Maak melding

Reageer