Frion cliënten genieten van rondrit met ROVA wagenpark

Zwolle – Op zaterdagmiddag organiseerde ROVA samen met Frion gehandicaptenzorg een rondrit door de regio Zwolle met de cliënten van de locatie Frion IJsselbolder in Zwolle. De cliënten van Frion en de chauffeurs van ROVA vertrokken aan de IJsselcentraleweg onder een muzikale noot van de blaaskapel Heuronsis uit Windesheim.

 friontour_6.jpg

Aan de tocht van 80 kilometer deden circa zestig voertuigen mee, variërend van de nieuwste vuilniswagens en kolkenzuigers tot veegmachines, transportvoertuigen en natuurlijk de ROVA Groenbus. De chauffeurs van wilden met deze actie de cliënten een mooie dag bezorgen, en dat leek bij de start al gelukt. De chauffeurs waren afkomstig van de ROVA vestigingen in Zwolle, Amersfoort Winterswijk en Steenwijk. Vrachtwagentochten met gehandicapten komen in Nederland vaker voor. Maar een lange optocht die bestaat uit voertuigen van één bedrijf, is echter zeer bijzonder. De stoet van vuilniswagens had een lengte van ruim een kilometer. Daarom was er begeleiding van een motoragent, motorrijders en verkeersregelaars. Hierdoor werd hinder zoveel mogelijk voorkomen.

 friontour_1.jpg

friontour_2.jpg

 friontour_7.jpg

Voor deze verkeersluwe locatie nabij de IJsselcentrale is gekozen omdat het verkeer er niet wordt belemmerd, terwijl het wel vlak bij de IJsselbolder is. De route liep door de regio langs Wijhe, Raalte, Ommen, Oudleusen, Dalfsen, Wijthmen en vervolgens weer richting Zwolle. Na de rondrit gingen de cliënten samen met de chauffeurs van ROVA een hapje eten op finishplaats de IJsselbolder.

friontour_5.jpg

friontour_8.jpg

 friontour_4.jpg

friontour_3.jpg

Artikel delen: