Periodetitel voor VV Berkum

Zwolle – VV Berkum heeft zaterdagmiddag de derde periodetitel in de Hoofdklasse C gepakt na een overwinning op Staphorst. Op sportpark de Vegtlust werd de uitslag 3-1 voor de zwart-witten. Berkum, dat zonder aanvoerder Marc van der Meulen, die lange tijd is uitgeschakeld met een zware knieblessure, aan de aftrap verscheen scoorde via twee keer Frank Hoolsema en Pascal Diender. Berkum kan zich op gaan maken voor de nacompetitie waarin in totaal 10 teams om één plek in de Topklasse strijden.

Het vlaggeschip van VV Berkum heeft het seizoen 2011-2012 afgesloten met de titel in de derde periode door de winst tegen Staphorst. Een merkwaardige jaargang, met een matige eerste helft en een ‘wederopstanding’ na de winterstop, zou daarmee was de nperiodetitel een prachtige afsluiting voor dit voetbalseizoen. Mooi hoogtepunt was de bekerwedstrijd tegen Heracles Almelo. We kunnen bij iedereen veel goodwill kweken en daar gaan we vol voor,” kondigde Berkum-coach Roeland ten Berge voor de wedstrijd aan. En dat is gelukt! Met het veroveren van het 3e periodekampioenschap heeft Berkum een bonus verdiend, waarmee enkele weken geleden slechts weinigen rekening hebben gehouden.

Berkum kwam reeds in de 3e minuut op voorsprong door Frank Hoolsema die op maat werd bediend door Chris van der Meulen. Berkum leek daarna in een vroeg stadium van de wedstrijd gemakkelijk naar een hogere voorsprong te kunnen uitlopen, want binnen vijf minuten kreeg Berkum twee uitgelezen kansen om de voorsprong te vergroten. Youp Kok en Chris van der Meulen verzuimden echter de wedstrijd in een zeer vroeg stadium te beslissen.

Berkum liet zich door de vroege voorsprong en de vele kansen verleiden de tegenstander, die niet in zijn sterkste opstelling binnen de lijnen was gekomen, te onderschatten en kreeg hiervoor in de 9e minuut de rekening gepresenteerd. Ongeconentreerd verdedigingswerk bracht Staphorst in de 9e minuut op gelijke hoogte. Frank Kuurman maakte dankbaar gebruik van de geboden ruimte aan de rechterkant en leverde een voorzet op die door Rob MIjnheer gemakkelijk verzilverd werd, omdat ook het centrum van de defensie even niet bij de les was.

Berkum maakte daarna weliswaar geen aaangeslagen indruk, maar slaagde er ook niet in om het wedstrijdbeeld een positieve wending te geven. In het volgende half uur waren er weinig doelrijpe kansen voor beide teams. Het lag eigenlijk niet in de lijjn van de verwachting dat Berkum nog voor de thee wederom op voorsprong zou komen. Toch gebeurde dat op een psychologisch belangrijk moment vlak voor rust. Jeffrey Pohowainjaan kwam op de linkerflank goed op en leverde vervolgens ook nog een goede voorzet af op Frank Hoolsema die niet hard, maar wel geplaatst via de binnenkant van de paal de 2-1 op het scorebord bracht.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Gefeliciteerd! Knap hoor zo’n competitieslot. De winnaars van de laatste periodetitel zijn vaak ook heel sterk in de nacompetitie. Zou wat zijn: Topklasse!

    Heeft Joep ook weer meegedaan?


    Maak melding

  2. Goeie zaak; heeft ie al heel wat speelminuten meegedaan dit seizoen. Worden er ongetwijfeld nog meer. Terwijl ie ook nog gewoon aan het Zwolse-A1 toernooi (dit jaar bij WVF) zou mogen meedoen. Zal em wel niet worden, met de nacompetitie in aantocht. Benieuwd naar het programma; misschien wel geinig om een thuiswedstrijd mee te pikken bij de club van Jan W.


    Maak melding

Reageer