Manege ’t Hoefijzer uit de as herrezen

Zwolle – Zaterdagmiddag vond de feestelijke heropening plaats van Manege ’t Hoefijzer. Op 5 september 2011 brandde het voorste gedeelte van de manege uit. De manege is opgeleverd en over de herinrichting van de verwoeste kantine en het uitgebrande kantoor is de organisatie meer dan tevreden. Burgemeester H.J. Meijer was bij de heropening aanwezig om het logo van de manege op het pand te onthullen.

hoefijzer_2.jpg
Voorzitter van het stichtingsbestuur Rachel Bogaart voor het nieuwe front…

’t Hoefijzer biedt lichamelijk en/of verstandelijk gehandicapten en mensen met psychische problemen de mogelijkheid om paard te rijden onder deskundige begeleiding. Dit gebeurt in een volledig aangepaste manege aan Hollewandsweg 15b in Zwolle Zuid. De manege is ook een plaats waar mensen met een beperking – onder deskundige begeleiding – een zinvolle dagbesteding vinden; te denken valt aan werken in de stal, tuinonderhoud en/of kantinewerkzaamheden. Ambassadeur van ’t Hoefijzer is Olympisch Kampioen Jeroen Dubbeldam. Beschermheer van ’t Hoefijzer is drs. Henk Jan Meijer, burgemeester van Zwolle. De manege bedankt iedereen voor de giften groot en klein die ze de afgelopen maanden hebben ontvangen om de organisatie te helpen de manege na de brand weer op te bouwen en in te richten.

hoefijzer_1.jpg

hoefijzer_5.jpg
De mooie bar kon worden behouden… 

hoefijzer_7.jpg
De manege staat klaar voor de feestelijke heropening…

hoefijzer_8.jpg

hoefijzer_6.jpg
Nieuw interieur van het kantoor op de eerste verdieping, vlakbij de locatie bovenaan een trap, waar destijds in een mand gevuld met caps de fatale brand uitbrak…

hoefijzer_3.jpg

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer