Degradatie voor Be Quick’28

Zwolle – Het was vooraf geen makkelijke opgave waarvoor interim-coach William Bakker zich zag gesteld tegen Dos ’37. Na alle rampspoed van de afgelopen weken moest het team nu ook nog eens spelers leveren aan A1 en aan het tweede. Beide teams hadden nog belangen in de nacompetitie.

Bij het derde elftal werd uiteindelijk Gijs Schippers bereid gevonden om kicksen bij het eerste elftal onder te binden. Ook volgend-jaar-trainer Arnie pot moest er aan geloven. Wisselspelers waren aanvankelijk niet voorhanden, maar enkele spelers van het tweede reden in de loop van de middag alsnog naar Vriezenveen. De afscheidsceremonie van de eerste klasse voorloopt aanvankelijk goed. Be Quick speelt heel behoorlijk en ziet dat Bas Buimer aan het begin van de wedstrijd zijn topscorerstitel veilig stelt: 0-1. Voor Be Quick het eerste doelpunt van de middag, voor Buimer de zesde van het seizoen. In de loop van de eerste helft komt Dos wat beter in het spel. Voor de rust is het dan Erik Meijerink die namens Dos de 1-1- op de borden zet.

Na de rust gebeurt er nog het een en ander. In de 70e minuut komt Dos met tien man te staan als de doorgebroken Wim Nijburg onder het tapijt wordt geschoffeld. Tien minuten later legt de scheidsrechter de bal op de stip en krijgt Dos de unieke kans om op voorsprong te komen. Het commentaar dat Arnie Pot hierbij op de leidsman geeft wordt niet gewaardeerd en Pot ziet daarmee voor de tweede keer geel deze middag.

Maar dit alles is buiten de waard gerekend: Jos de Gram stopt de strafschop en ziet er ook goed uit bij de gevaarlijke corner die er op volgt. Be Quick sluit deze middag met een punt af en ziet het seizoen eindigen met een schamele dertien punten.

Opstelling Be Quick: Jos de Gram, Marnix Teensma, Arnie Pot, Erik Nawijn, Bram Horstman, Sander Bolt, Thomas van den Berg, Nima Shimeri, Bas Buimer, Wim Nijburg (75. Raber Ghaffour) , Gijs Schippers (65. Gert-Jan van Heerde).

Doo: Gerco Grevers

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Over paar jaar onderin de vierde klasse. Be Quick 28 is helaas aan een vrije val bezig in het amateurvoetbal! En als er senioren kunnen meedoen op dit niveau kun je ook vraagtekens zetten bij het niveau van het amateurvoetbal onder de hoofdklasse.


  Maak melding

 2. @ Trotse Zwollenaar

  Het is de 1e klaase en niet de hoofdklasse.
  En Bequick is juist op de weg terug, ze doen het nu nameliijk met eigen jongens….
  En de reden is geweest dat A1 voor promotie speelde, en deze jonge jongens, mogen nog in A1 voetballen,


  Maak melding

 3. Ik steun de weg terug van harte, want de wedstrijd BQ-Berkum is toch het hoogtepunt van een seizoen. Zeker nu we ook FCZ-GAE al moeten missen.;)


  Maak melding

Reageer