Komen en gaan bij Kennedymars Zwolle

Zwolle – Zwolle staat dit weekend in het teken van de eerste editie van de Kennedymars in Zwolle, die vrijdagavond 22.00 uur op het Grote Kerkplein van start ging. 80 kilometer binnen de vastgestelde 20 uren wandelen in de omgeving van Zwolle. Met de ‘Kennedymars CareClowns Zwolle’ wilden de initiatiefnemers ‘Zwolse Wandel Verenigingen’ en ambassadeur Peter vader van Stichting CareClowns in Overijssel niet alleen een nieuwe en sportieve uitdaging naar Zwolle halen, maar ook aandacht voor Stichting ‘CareClowns’.

12-05-2012_kennedymars_peter_vader_04_.jpg

De Kennedymars is overigens niet de enige afstand dat men wandelend kan afleggen, want men kan ook kiezen voor een hele of halve wandelmarathon. Voor velen net zo uitdagend en sportief als voor de geharde KennedyWalker. De hele en halve marathon kan men zowel overdag als ’s nachts afleggen. De ‘Kennedymars’ is voor deelnemers van 16 jaar en ouder. Voor de jeugd is er op zaterdag 12 mei speciaal de ‘Mini-Kennedymars’ van 8 km. Voor alle deelnemers werd een speciale medaille geslagen met daarop de parel van Zwolle in reliëf; de Sassenpoort! De route werd in 4 lussen van 21 km uitgezet worden, waarbij men steeds op het Grote Kerkplein terugkeerde. Het was dan ook een komen en gaan van wandelaars op het mooie stadsplein. De laatste lus was voor de deelnemers aan de Kennedymars korter om zo aan de 80 km te komen. De eis bleef nog steeds de Kennedymars, zoals de uitdaging is, binnen 20 uur af te leggen. De deelnemers aan de lange afstanden werden onderweg voorzien van drinken en eten op de diverse rustplaatsen.

12-05-2012_kennedymars_peter_vader_03_.jpg

12-05-2012_kennedymars_peter_vader_05_.jpg

12-05-2012_kennedymars_peter_vader_02_.jpg

12-05-2012_kennedymars_peter_vader_01_.jpg

President J.F. Kennedy vroeg zich in 1963 af of officieren van het US Marine Corps voldoende uithoudingsvermogen hadden om binnen 20 uur in totaal 80 km lopend af te leggen. De uitdaging werd opgepakt, maar niet alleen door de militairen. Veel ‘gewone’ Amerikanen dachten ten onrechte dat ook zij persoonlijk werden uitgedaagd door de president en gingen vervolgens op pad. De rage sloeg over naar Engeland en vervolgens ook naar Nederland. Al 50 jaar lang vinden Kennedymarsen in heel Nederland plaats. Zwolle voegt zich nu ook in het sportieve rijtje.

Artikel delen:
Reacties 7
  1. Gefeliciteerd Bianca, je bent een topper. Zo zetten we onze stichting greyhoundsinnood op de kaart; hopelijk weer een aantal nieuwe donateurs voor de mishandelde spaanse galgo’s.
    🙂


    Maak melding

Reageer