Nederlandse biertjes proeven op het Gasthuisplein

Zwolle – Deze zaterdag, maar ook zondag, vindt op het Gassthuisplein in Zwolle het eerste Streekbierenfestival plaats. Diverse Nederlands brouwerijen presenteren op het plein hun circa 40 bieren. Het festival vindt plaats in de week van het Nederlands bier, een initiatief om meer aandacht te geven aan, zoals de naam al zegt, het Nederlands bier.

streekbier_3.jpg

Organisatoren en initiatiefnemers Ruud en Melvin Korteschiel (van ABT-café De Abdij en Jos en Hilde Piening (van café De Gezelligheid) zijn enthousiast over de aandacht die tegenwoordig het speciaal bier krijgt en hopen met het organiseren van dit festival nog meer publiek te enthousiasmeren voor het drinken van speciaal bier. Mede-organisator en voorzitter van biervereniging Pint regio Oost (pint.nl) Emile Hoogterp: ”Het leuke aan dit bierfestival is dat er voor gekozen is om alleen bieren uit Nederland te schenken. Veel mensen denken dat de lekkere bieren uit Duitsland of België moeten komen, maar kennen de lekkere bieren niet, die bij wijze van, bij de buren gebrouwd worden!” Het streekbierenfestival is zondag te bezoeken vanaf 13.00-19.00 uur.

streekbier_5.jpg

streekbier_4.jpg

streekbier_2.jpg

streekbier_1.jpg

Artikel delen:
Reacties 5
 1. PRIMA initiatief. Helaas ben ik niet in staat om te gaan maar als het er volgend jaar weer is, ben ik zeker van de partij!


  Maak melding

 2. Ik ga moeder de vrouw proberen te overtuigen om dit festival samen te bezoeken.
  Het is per slot van rekening wel moederdag.

  Zijn er ook Nederlandse kersenbiertjes te verkrijgen ? Dit zal mijn missie al stukken makkelijker maken
  🙂


  Maak melding

Reageer