WVF eindigt op keurige 7e plaats

Zwolle – Zaterdag was alweer de laatste speeldag van het seizoen. Voor WVF stond er niets meer op het spel, dit in tegenstelling tot onze tegenstander Zwart Wit ’63 uit Harderwijk, deze stonden op een degradatieplaats en moesten winnen om eventueel directe degradatie  te ontlopen om zich via de play offs  te kunnen handhaven in de eerste klasse.

De bezoekers hadden dan ook veel supporters meegenomen naar het sportpark de weide Steen. En waar maak je het nog mee dat de harde kern van beide teams samen op een tribune plaatsnemen. Gelukkig gebeurt dat nog in het amateurvoetbal. Waar het hele seizoen al de jeugd van WVF compleet met trommel onze jongens fanatiek steunt , waardoor zij elke wedstrijd weer voor een positieve sfeer zorgden en hiervoor een groot compliment verdienen, kregen ze vandaag gezelschap van de jeugd Zwart WIT ’63 die behalve trommels ook een spandoek hadden opgehangen met de tekst ‘Black White Fighters.

De spelers van Zwart Wit ’63 hadden die tekst ietwat te letterlijk opgevat en konden ze dat niet op voetbalgebied brengen. WVF begon rustig aan dit duel en Zwart Wit ’63 durfde niet voor een aanvallende instelling te gaan maar probeerde WVF door fysiek harde overtredingen uit het spel te halen. De scheidsrechter van vanmiddag dhr. Serik had zijn handen meer dan vol aan deze wedstrijd . WVF probeerde nadat duidelijk was dat Zwart Wit ’63 niet van plan was om aanvallend te gaan spelen zijn eigen spel te gaan spelen. Dit leverde al snel de eerste kansen op. Zo zette een slimme pass van Richard Bouwmeester Saba Gwedelidze alleen vrij voor het doel van Zwart Wit’63 maar schoot laatstgenoemde tegen de goed uitkomende keeper Maik Verhoef op. Even later werd een gevaarlijk schot van Dion Reijnen door keeper Verhoef tot hoekschop verwerkt.

In de 18e minuut kreeg Zwart Wit zijn eerste kans door (onnodig)ver uitlopen van Mike ter Wiele, maar deze kans verdween naast het doel van WVF. Niet veel later kwam WVF verdiend op voorsprong. Het was Bjorn Rellum die na een een vlotlopende combinatie van Robbert Jan Stals en Saba Gwedelidze werd aangespeeld en met een droge knal voor 1-0 zorgde. Zwart Wit’63 kon hier voetballend weinig tegenover stellen en gooide nog meer fysieke kracht in de strijd. Zo werd een forse overtreding begaan op Saba Gwedelidze begaan zonder het doel om de bal te spelen door Jasper Bouw en waar rood de enige juiste straf was werd dit slechts met geel beoordeeld door scheidsrechter Serik.

Enkele minuten later werd Robbert Jan Stals getorpeteerd door Jordy Ernsten en hoewel dit ook een grove overtreding was liet scheidsrechter Serik dit onbestraft. In de laatste minuut voor rust volgde wederom een overtreding , ditmaal wel terecht bestraft met geel op Timon Beimers. De vrije trap genomen door Richard Bouwmeester verdween over de muur naast het doel van Zwart Wit’63. Hierna floot Scheidsrechter Serik voor de rust en het was een wonder dat onze tegenstander de rust haalde met 11 man. Na rust was er al snel weer een gele kaart na een grove charge voor Janic Brecki van Zwart Wit’63. Even later kreeg Zwart Wit ’63 zelfs een strafschop, Dion Reijnen kreeg de bal tegen zijn arm aangeschoten en kreeg hiervoor zelfs geel zonder bewust zijn arm te hebben uitgestoken. Alexander van de Os wist wel raad met dit buitenkansje en zorgde voor de gelijkmaker.

Niet veel later kreeg Janic Borecki na weer een grove overtreding op Saba Gwedelidze zijn 2e gele kaart en kon vetrekken. Jeroen van Brummen werd vervangen door Rene Dorgelo, maar was het hier niet mee eens en sprong over de afrastering (of gaat Jeroen soms naar de Olympische Spelen op de 100 meter horden?) richting Kleedkamer.Even later gaf Hessel Berends na een knappe balaanname een pass op Saba en deze wist achter zijn standbeeld langs voor de 2-1 voorsprong te zorgen. Hierna brak het verzet bij Zwart Wit’63, wat zich neerlegde bij degradatie, en dit leverde WVF nog een aantal kansen op om de voorsprong te vergroten. Uit een van die kansen Wist Saba Gwedelidze nog te scoren na aangeven van de niet zelfzuchtige Timon Beimers en zo de eindstand op 3-1 te brengen. Het spandoek van Zwart Wit werd opgerold, de trommels ingepakt en de supporters verlieten ruim voor tijd de tribune.

Mike Ter Wiele werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd en kreeg de bos met bloemen uitgereikt. Het kan zijn omdat het morgen Moederdag is en Mike pas vader is geworden, maar Mike speelde vandaag niet zijn beste wedstrijd en daar was hij het zelf ook mee eens. Maar over het hele seizoen genomen verdiende Mike het wel om in zijn laatste wedstrijd te worden uitgeroepen tot man van de wedstrijd. Mike je hebt een fantastisch seizoen gekeept voor WVF en hierdoor een mooie transfer naar Alcides in Meppel verdiend. Het is je gegund en ik hoop dat je daar succesvol mag zijn!!! Ook de afscheid nemende Bjorn Rellum (Nunspeet) en Iury da Silva(onbekend) veel succes gewenst in hun verdere carriere . Al met al kunnen we vaststellen dat WVF een goed seizoen heeft gedraaid, waar het in het tweede jaar na promotie altijd moeilijker is om zich te handhaven, was de ploeg al snel veilig. Bovendien werd er een keurige serie neergezet van twaalf wedstrijden op rij ongeslagen en bleef het lang meedoen in de strijd om de tweede periode en werd de doelstelling van 40 punten gehaald!! Jongens wij hebben dit seizoen als team van jullie genoten en hopen dit volgend seizoen weer te kunnen doen. Dick Noordman

Artikel delen:

Reageer