Blue Hawks scoren shut-out tegen Bedrocks

Zwolle – Drie jaar geleden behaalde Blue Hawks voor het eerst een shut-out. Toen was het, inmiddels ter ziele, Gladiators uit het Drentse Klijndijk, dat met 26-0 tenonder gingen. Zondag wisten de Zwolse honkballers opnieuw een tegenstander op de nul te houden. In een goede, maar ook minder spannende, wedstrijd werd Bedrocks met 23-0 terug naar Emmen gestuurd.

Startend pitcher Jason was voor Blue Hawks opnieuw de uitblinker. Al in de eerste inning zag de Zwolse ploeg drie man op, en gelijk drie man af gaan. In de gelijkmakende slagbeurt wist de thuisploeg gelijk dubbele cijfers op het scoreboard te zetten. Dat gebeurde onder meer door mooie hits van Nathan en John. De inning daarop werden de Zwollenaren iets wat overmoedig. Aan slag werd er dan ook vaak op wijdballen geslagen. Het leverde uiteindelijk slechts één punt op. Bedrocks kon hier echter niet van profiteren. Door onder andere een prachtige pick-off van pitcher Jason op eerste honkman Marten.

Wisselspelers

Na een uur spelen en bij een voorsprong van 15-0 kregen ook de wisselspelers de gelegenheid mee te genieten van het puntenfestijn. Onder andere Sebastiaan en Ramon konden zodoende voor punten zorgen. Hoogtepunt was de driehonkslag van powerhitter Mark. Helaas had hij net niet de snelheid om door te rennen naar de thuisplaat voor een inside-the-park-homerun. Uiteindelijk bepaalde Blue Hawks de eindstand na twee uur spelen op 23-0.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer