FC Zwolle wil capaciteit uitbreiden door staplaatsen

Zwolle – Op verzoek van de supporters en in samenspraak met de Supportersclub heeft FC Zwolle een aanvraag ingediend bij de gemeente en de KNVB om 80% van de zitplaatsen op de Marten Eibrink tribune tot staanplaatsen te verbouwen. Volgens de huidige plannen blijven de vakken acht en negen zitplaatsen. Indien de aanvraag wordt gehonoreerd, levert dit een extra capaciteit op van ongeveer 1000 plaatsen.

13-04-2012_fc_zwolle_kampioen__sfeerfotos__17.jpg
De tijdelijke tribune aan de oostzijde was een succes…

Daarnaast heeft FC Zwolle heeft een aanvraag ingediend bij de gemeente en de KNVB voor plaatsing van een tijdelijke tribune aan de oostzijde van het stadion. Deze tribune, die ook bij de kampioenswedstrijd tegen FC Eindhoven geplaatst werd, zal gedurende het gehele seizoen 2012-2013 blijven staan. De tijdelijke tribune levert een extra capaciteit op van ongeveer 1000 zitplaatsen. Deze plaatsen worden uitsluitend in de losse verkoop verkocht.

Artikel delen:
Reacties 35
 1. Mooi, dat is weer goed nieuws van onze FCZ. Kan er eigenlijk een extra ring op het huidige stadion?

  Nu nog wat mooie namen voor het komend seizoen a.u.b.


  Maak melding

 2. Een goed initiatief, vooral de extra tribune wordt mooi en is een hele verbetering, al zou dit wat mij betreft wel aan 3 zijden doorgevoerd mogen worden dus ook achter de goals. Wordt het gelijk een stuk sfeervoller door in het stadion.


  Maak melding

 3. “Op verzoek van de supporters en in samenspraak met de Supportersclub heeft FC Zwolle een aanvraag ingediend “.

  Mooi dat het zo gedaan is!


  Maak melding

 4. Nou heb ik er totaal geen verstand van… Maar maken staanplaatsen de sfeer niet onrustiger met meer kans tot matten als gevolg????


  Maak melding

 5. Nou heb ik er totaal geen verstand van… Maar maken staanplaatsen de sfeer niet onrustiger met meer kans tot matten als gevolg????

  Het scheelt dat je zelf al aangeeft dat je er geen verstand van hebt.

  Maar moet wie zou er moeten worden gemat? Uitsupporters zitten nog altijd weggemoffeld in een aquarium in een hoekje. Daarbij is onmogelijk om het uitvak te bereiken vanaf de Noord tribune. Dus er kan alleen onderling worden gemat. Maar die kans is op een sta-tribune even groot (of klein) als op een all-seater.

  Er zijn al verschillende onderzoeken geweest dat sta-tribunes geen extra risico’s met zich meeneemt ten opzichte van all-seat tribunes. Sta-tribunes hebben alleen nog steeds het slechte imago vanwege enkele rampen in het verleden. Gelukkig begint men nu eindelijk in te zien dat deze rampen niet te wijten waren aan het fenoneem sta-tribune.

  In ieder geval een goede actie van PEC. De makkelijkste en goedkoopste manier van capaciteitsuitbreiding. Daarbij vragen de supporters op Noord al jaren hierom. Weg met die gevaarlijke situaties waarbij men staat de balanceren op die fragiele stoeltjes.


  Maak melding

 6. Hoi Eva2,

  Op deze tribune word al weinig tot geen gebruik gemaakt van de stoeltjes die een levensgevaarlijk obstakel kunnen zijn wanneer er een feestje word gevierd. Door deze struikelblokken te verwijderen kan het alleen maar veiliger worden. Elke fanatieke supporter op Noord zal blij zijn met staanplaatsen en ik kan ook niet bedenken waarom supporters hier onrustiger van worden.


  Maak melding

 7. De tijdelijke tribune levert een extra capaciteit op van ongeveer 1000 zitplaatsen. Deze plaatsen worden uitsluitend in de losse verkoop verkocht.

  Nadeel hiervan is wel dat de plekken van waar je het makkelijkst het veld op zou kunnen worden bevolkt door “onbekende” mensen, want geen seizoenskaart.


  Maak melding

 8. @Arie,

  In het oude Oosterenkstadion kon je ook makkelijk het veld op. Supporters dichter op het veld zonder hekken is alleen maar mooier. Het kan ook bij Heracles, de Graafschap, Groningen enz enz, dus waarom niet bij ons.


  Maak melding

 9. Nadeel hiervan is wel dat de plekken van waar je het makkelijkst het veld op zou kunnen worden bevolkt door “onbekende” mensen, want geen seizoenskaart.

  Daarom hangen er ook meerdere camera’s en bestaat de voetbalwet. In Engeland kan ook iedere mafketel het veld op, kost je alleen een levenslang landelijk stadionverbod.


  Maak melding

 10. Is alleen maar bevordelijk voor de sfeer deze uitbreidingen/aanpassingen. Maar ik dacht dat op de Oost zijde de tribune gewoon werd doorgetrokken naar beneden zonder het effect van 2 ringen wat je nu krijgt.


  Maak melding

 11. Daarom hangen er ook meerdere camera’s en bestaat de voetbalwet. In Engeland kan ook iedere mafketel het veld op, kost je alleen een levenslang landelijk stadionverbod.

  In Nederland kost je dat ook nog geld, n.l. 450 Euro, daar is de zuinige Nederlander wel gevoelig voor, geld dokken wil helemaal niemand hier. Plus een nationaal geldend jarenlang stadion-verbod. Staat ook duidelijk aangegeven op het hekwerk, om de zoveel meter, van de extratribune bij FC Zwolle.
  Fijne tribune trouwens, alhoewel de Ledlichtkrant zicht op de zijlijn wegnam en mensen gingen staan. Attentie faciliteiten-manager FC Zwolle: Laat een minder hoge lichtkrant plaatsen, zie Engeland, of zet hem pal tegen het hek aan o.i.d.  Maak melding

 12. Bericht door ingrid, op 14 mei 2012 om 20:32
  Worden de kaarten nu ook goedkoper op deze tribune.

  Reken daar maar niet op, het merendeel geeft aan de voorkeur te hebben voor staanplaatsen en daar erg blij mee te zijn. En als de verkoper weet dat je iets graag wil zal de prijs zeker niet omlaag gaan. Vergelijk het met een kopen van een auto, als die man weet dat je een bepaald type graag wil zal hij niet zo snel zaken in de prijs.


  Maak melding

 13. Een tijdelijke tribune op de oostzijde dus terwijl er elke keer werd verteld dat met een vaste constructie de capaciteit omhoog zou gaan door 2 a 3 rijen naar beneden te gaan bouwen.
  Flutoplosssing wat er dus op duidt dat PEC de centjes weer eens niet bij elkaar heeft kunnen krijgen en weer eens te vroeg heeft gejuicht.
  Deze typisch Zwolse schijnoplossing doet bij mij de vraag rijzen: is het verblijf in de eredivisie soms ook ook al tijdelijk ingecalculeerd?


  Maak melding

 14. Kan het misschien zijn dat de noodtribune een uitstekende en goedkopere oplossing is gebleken en dat PEC daarom hiervoor heeft gekozen? Niks flutoplossing dus maar slim bedacht.

  Het glas kan ook half vol zijn hoor 😉


  Maak melding

 15. @Zwolleeder

  Een vast constructie kost natuurlijk veel meer geld dan deze noodtribune. Geld dat FC Zwolle nog niet heeft.
  Laten we eerst maar kijken of deze noodtribune structureel vol zit en dan aan een vaste oplossing denken. Ik heb geen zin in Vitesse taferelen met een groot stadion waar altijd lege plekken te zien zijn.


  Maak melding

 16. Wel, als tussenoplossing vind ik het een zeer aanvaardbare keuze, inventief bovendien en we zijn aan tenminste een lange kant van die afschuwelijk grijze muur af. Zoals ik al eerde postte, van mij mogen de beide korte zijden ook op deze manier uitgebreid worden. :):):)


  Maak melding

 17. @Zwolleeder
  Lijkt me prima oplossing. Ziet er toch mooi uit ?
  wat is voor jou het verschil tussen 3 rijen uitbreiden van boven naar beneden, of van beneden naar boven ? Zitten net zoveel mensen, worden net zo nat als het regent, en zien dezelfde pot voetbal.
  Daarnaast lijkt het me niet verstandig om van boven naar beneden iets aan de tribune te plaatsen/hangen/bevestigen waar 1000 mensen op staan te juichen als we de 1-0 maken tegen Ajax. Halen we geheid wereldwijd het 8-uurjournaal….


  Maak melding

 18. @Zwolleeder

  Voor jou is een seizoenkaart dus niet rendabel zoals het voor PEC Zwolle nu niet rendabel is om te investeren in een vaste constructie.

  Ik acht de kans ook groter dat wij de komende 30 jaar en daarna nog moeten werken dan dat PEC Zwolle vanaf nu 30 jaar achtereen Eredivisie speelt.

  Maar….

  ‘It’s not how many times you fall off it’s how many times you get back on it!’

  p.s. Ze hebben ook obligaties ?? 1.000,- inleg: gegarandeerd rendement van 5% per jaar met een extra bonus die kan oplopen tot maximaal 5% en na 10 jaar gegarandeerd je geld terug. Misschien een interessante investering om eerder te kunnen stoppen met werken? 😉


  Maak melding

 19. p.s. Ze hebben ook obligaties ?? 1.000,- inleg: gegarandeerd rendement van 5% per jaar met een extra bonus die kan oplopen tot maximaal 5% en na 10 jaar gegarandeerd je geld terug

  heb dit ook gelezen. Snap er niet zo veel van en de web-site geeft niet veel info. Wel dat ik denk als een aanbieding financieel te mooi is om waar te zijn, dat dat meestal ook zo is……

  “gegarandeerd je geld terug”…..waar heb ik dat toch vaker gehoord ?  Maak melding

 20. Ze hebben ook obligaties ?? 1.000,- inleg: gegarandeerd rendement van 5% per jaar met een extra bonus die kan oplopen tot maximaal 5% en na 10 jaar gegarandeerd je geld terug

  welk addertje zit hier achter ????

  dit is wel TE mooi he’

  😉


  Maak melding

 21. Vind 5% per jaar een leuk rendement, zeker gezien wat de banken geven op spaargeld, maar verder is er niets extreems aan de geldlening: Zie geen addertjes.
  Lijkt me een keurige obligatie van FC Zwolle. Ook normaal dat je je geld terug krijgt .

  Heb wel eens bedenkelijke financiele-produkten gezien, die een rendement boden van 20 %. Dan moet je uitkijken.


  Maak melding

 22. Een tijdelijke tribune op de oostzijde dus terwijl er elke keer werd verteld dat met een vaste constructie de capaciteit omhoog zou gaan door 2 a 3 rijen naar beneden te gaan bouwen.
  Flutoplosssing wat er dus op duidt dat PEC de centjes weer eens niet bij elkaar heeft kunnen krijgen en weer eens te vroeg heeft gejuicht.
  Deze typisch Zwolse schijnoplossing doet bij mij de vraag rijzen: is het verblijf in de eredivisie soms ook ook al tijdelijk ingecalculeerd?

  Gisteravond lag er een bouwtekening ter inzage in het home. Zwolle wil stap voor stap de capaciteit verhogen naar 14.500. De eerste stap is het maken van een staantribune op de me en een tijdelijke tribune voor de fp. In de toekomst worden de tribunes naar beneden toe uitgebreid met 5 rijen. Dus op de ME, FP EN KD tribune. (met uitzondering van het uitvak)


  Maak melding

 23. Bericht door Edwin 16 mei 2012 ; 13:11

  Gisteravond lag er een bouwtekening ter inzage in het home. Zwolle wil stap voor stap de capaciteit verhogen naar 14.500. De eerste stap is het maken van een staantribune op de me en een tijdelijke tribune voor de fp. In de toekomst worden de tribunes naar beneden toe uitgebreid met 5 rijen. Dus op de ME, FP EN KD tribune. (met uitzondering van het uitvak)

  Prima plannen. Mooi dat er al tekeningen lagen ter inzage in het home.
  Gaan ze ook nog wat doen met de hoofdtribune ? Niet dat ik daar altijd zit
  🙂 , je gaat er wat leuker tegen aankijken als daar ook een uitbreiding komt.


  Maak melding

Reageer