BOERenmarkt met strobalenrestaurant bij De Librije

Zwolle – Op 3 en 4 juni 2012 vindt in Zwolle de eerste editie plaats van ‘Chefs (R)Evolution’, het Nederlandse Avantgarde Cuisine Festival. Dit gastronomische festival met unieke BOERenmarkt wordt georganiseerd door Jonnie en Thérèse Boer, in samenwerking met het team van CHEF-SACHE. Een twintigtal boeren en Alliance-chefs laten u kennismaken en genieten van ambachtelijke producten uit de streek tijdens de BOERenmarkt, gehouden in en rondom Librije’s Hotel en Theater De Spiegel en wordt gezien als grote publiekstrekker. 

Tijdens de BOERenmarkt wordt u verrast en verleid door de verhalen en producten van enthousiaste boeren en ambachtelijke leveranciers uit de regio. Persoonlijk geselecteerd door Jonnie en Thérèse Boer, laten deze boeren zien en proeven wat Zwolle en omgeving aan heerlijkheden te bieden heeft. Een ambachtelijke streekmarkt, waar het verse vlees van de slager geproefd wordt en waar de geitenkaasboer laat kennismaken met z’n kazen. Te midden van de BOERenmarkt bevindt zich het strobalenrestaurant. Tussen de boeren kookt een fijne selectie Alliance-chefs de sterren van de hemel en kan er voor een mooi prijsje van hun gerechten geproefd worden. Uiteraard zijn deze bereid met regionale ingrediënten. Gezeten op strobalen aan stoere houten tafels geniet men van deze culinaire heerlijkheden in een bijzondere setting, terwijl de varkens aan het spit worden gegrild. Toegangskaarten voor de BOERenmarkt bedragen € 10,00 per persoon, inclusief 2 munten. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. De BOERenmarkt wordt zondag 3 juni gehouden van 13.00-19.00 uur en maandag 4 juni van 13.00-18.00 uur. De tickets zijn verkrijgbaar bij VVV/ANWB Kampen, VVV Zwolle, VVV Dalfsen, VVV Ommen, VVV Hardenberg en VVV Giethoorn. Eveneens zijn ze verkrijgbaar in de voorverkoop bij Librije’s winkel, Librije’s Hotel en tijdens het evenement zelf op locatie.

Het festival Chefs (R)Evolution bestaat onder meer uit bijzondere kookdemonstraties, verzorgd door internationale topchefs, een wijn/spijspaleis in Librije’s Zusje, een tentoonstelling, boekpresentatie ‘Puurst’ en een omlijstend programma. Tijdens de kookdemonstraties presenteert een selectie van de beste chefs ter wereld hun keuken en persoonlijke kwaliteiten, zoals onder meer Thomas Bühner, Sergio Herman, Joan Roca en Elena Arzak. Dagelijks betreden de chefs het grote podium, waar zij met interactieve demonstraties zullen verwonderen en inspireren. De toegangskaarten voor de kookdemonstraties bedragen € 150,00 per dag en € 250,00 voor twee dagen, incl. toegang tot de BOERenmarkt. Meer informatie en kaartverkoop via: www.chefsrevolution.com.

Het gastronomisch festival Chefs (R)Evolution is mede mogelijk gemaakt door team Chef Sache/Port Culinaire, Provincie Overijssel, Gemeente Zwolle en Zwolle Marketing.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Volgens mij is er op 3 juni een wijnfestival op het grote kerkplein (door wijnhuis georganiseerd). Lijkt me een goed alternatief dan!


  Maak melding

 2. een tientje om te mogen rondkijken op een markt???? zeker van de pot gerukt.
  zie het al gebeuren als je hier op vrijdag of zaterdag de markt op wilt, je eerst moet betalen >:(:o>:(:'(


  Maak melding

 3. Het is een boerenmarkt met topproducten, waar onder andere de Librije zijn producten vandaan haalt.
  Het is ??10.- entree, waarbij je 2 muntjes krijgt om een hapje/drankje te halen. Daarnaast is er de mogelijk tot veel proeven en zien, onderstaande reacties zijn dus gebaseerd op de volledige gang van zaken.

  Mvg


  Maak melding

Reageer