GroenLinks vraagt nominaties voor Groene Prijs

Zwolle – GroenLinks Zwolle reikt in 2012 de Groene Prijs uit ter gelegenheid van Wereldmilieudag, 5 juni. Dit jaar kan iedereen kandidaten nomineren voor deze onderscheiding voor mensen die zich bijzonder inzetten voor groen en duurzaamheid in Zwolle. Nominaties kunnen tot en met 25 mei worden gemaild naar info@groenlinkszwolle.nl.

Met ingang van dit jaar sluit GroenLinks Zwolle zich aan bij de landelijke uitreiking van de ‘groene lintjes’ rond Wereldmilieudag. De jaarlijkse Groene Prijs is officieel door de gemeente Zwolle erkend. Hij wordt uitgereikt aan personen, organisaties of bedrijven die zich bijzonder verdienstelijk maken op het gebied van natuur en milieu én die door hun inspanningen een grote bijdrage leveren aan het dichterbij brengen van een mens- en natuurvriendelijke samenleving. Dit jaar kunnen Zwollenaren voor het eerst kandidaten nomineren voor de prijs in de vorm van een groen lintje.

Wie iemand wil opgeven die een groen lintje verdient, kan een e-mail sturen met de naam van de kandidaat en een korte motivatie voor de nominatie. Als je iemand nomineert, krijg je uiteraard een uitnodiging voor de feestelijke uitreiking. Deze zal plaatsvinden op een groene, passende locatie in Zwolle. Stuur je nominatie uiterlijk 25 mei a.s. naar info@groenlinkszwolle.nl.

De gemeenteraadsfractie van GroenLinks bepaalt uit de aangedragen nominaties, op basis van aantallen en aangedragen argumenten, aan wie dit jaar de Groene Prijs toekomt. De Groene Prijs is oorspronkelijk ingesteld door De Groenen afdeling Zwolle en wordt tegenwoordig toegekend door de politieke partij GroenLinks. In 2012 wordt de zestiende prijs uitgereikt.

Artikel delen:

Reageer