Overvolle 6e editie Jump In Zwolle

Zwolle – Jump In Zwolle, hét grootse paardensportevenement van Hippisch Centrum de Haerst in Zwolle, vierde op 11, 12 en 13 mei 2012 haar 6e editie. Zwolle stond drie dagen lang volop in het teken van de springsport. Naast parcoursen voor de ruiters en paarde was er voor de kinderen veel te doen en kwamen ook de ruiters tot 76 jaar op zaterdagavond aan de start.

jump_2.jpg

Vrijdagavond was het oefenparcours met pony’s en paarden druk bezet. Veel stallen maakten gebruik van om de jonge paarden en hengsten kennis te laten maken met de hindernissen en de uitstekende zandbodem van de Haerst. Ondanks de wind bleven zowel de hindernissen als de ruiters prima overeind op zaterdag. In de zwaarste klasse Z/ZZ won Jarno Hesselink met Zamalia met de snelle tijd van 31,72 seconden. Nuri Dijks volgde met Vision (foutloze barrage, 33,39 seconden). De 3e plaats ging naar Clive de Graeff met Wanadoo met 35,91 seconden. In het 2e parcours won Christel Kalf met Apourti de thuiswedstrijd.

Zaterdagavond kwamen na de springclinic van Eric Naberink de 40+ers aan de start. De oudste deelnemer was 76 jaar en onder applaus van de bezoekers kwamen de veteranen over de finishlijn. In de B ging de overwinning naar Sjaak Murre, gevolgd door Sylvie Ruissen. In de gecombineerde klasse L/M won Arend Wielhouwer, met een 2e plaats voor Mischa Postma.

Zondag scheen de zon volop en was er bij de pony’s een dubbele overwinning voor Marit Ekkel; zij won zowel het klassieke Z/ZZ-parcours als het tweefasenparcours. Bibi van Ooyen werd tweemaal 2e in deze zware klasse.

Studenten naast vrijwilligers

Sinds 2006 wordt Jump In Zwolle georganiseerd door de Haerst en studenten van Landstede MBO. Zij werken onder begeleiding van vrijwilligers van de Haerst mee bij de organisatie en doen praktijkervaring op in de horeca, het ontvangen van sponsoren, het opbouwen van het parcours en bij het verzorgen van vrijwilligers.

Artikel delen:

Reageer