Compliment voor inzamelen plastic verpakkingsafval

Zwolle – De gemeente Zwolle werd maandagmiddag in het zonnetje gezet door Plastic Hero. Het promotieteam van Plastic Heroes bezocht Zwolle om de stad en haar inwoners te bedanken voor hun inzet voor het gescheiden inzamelen van plastic verpakkingsafval. Wethouder Dannenberg kreeg als blijk van waardering bij deze gelegenheid een bloem van plastic verpakkingsafval overhandigd.

14-05-2012_plastic_heroes_lubeckplein_met_erik_dannenberg_02_.jpg

Zwolle behaalt, in vergelijking met vergelijkbare gemeenten, goede inzamelresultaten door de professionele wijze waarop zij het afvalmanagement voor het inwoners aanpakt. Plastic Heroes waardeert de goede initiatieven die Zwolle toont in het optimaliseren van het inzamelen van het gescheiden verpakkingsafval. En om dat werk kracht bij te zetten, kwam de Plastic Hero naar Zwolle. Het gaat goed met het gescheiden inzamelen van plastic verpakkingsafval in Nederland. Voor steeds meer Nederlanders is het een dagelijkse routine geworden om folies, boterkuipjes, shampooflessen, PET-flesjes en ander plastic verpakkingsafval apart te houden. Van bijna al dit materiaal kunnen weer nieuwe producten worden gemaakt. In Nederlands is in 2009 het Plastic Hero-systeem opgezet om de gescheiden inzameling en hergebruik van plastic verpakkingsafval te regelen. De introductie werd begeleid door een groots opgezette campagne, waarin het oranje mannetje een hoofdrol speelde.

14-05-2012_plastic_heroes_lubeckplein_met_erik_dannenberg_01_.jpg

14-05-2012_plastic_heroes_lubeckplein_met_erik_dannenberg_03_.jpg

14-05-2012_plastic_heroes_lubeckplein_met_erik_dannenberg_04_.jpg

,,Vrijwel vanaf het begin waren de resultaten goed te noemen”, zegt ook Joris van der Meulen van de Plastic Hero-organisatie. ,,Wij waren vanaf de start van het systeem positief verrast door de bereidheid van de Nederlanders om hun plastic verpakkingsafval te scheiden. De bereidheid om iets voor het milieu te doen, bleek daar een grote rol bij te spelen. Je zou kunnen zeggen dat het net als met glas en papier nu heel gewoon is geworden om ook je plastic verpakkingsafval gescheiden aan te bieden. We hadden dat stiekem misschien wel een beetje verwacht, maar niet dat het zo snel zou gaan. Ook de gemeenten verdienen absoluut een pluim aangezien zij een essentiële uitvoerende rol spelen bij de inzameling van het door hun enthousiaste inwoners gescheiden aangeboden plastic verpakkingsafval” .

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Zwolle behaalt, in vergelijking met vergelijkbare gemeenten, goede inzamelresultaten door de professionele wijze waarop zij het afvalmanagement voor het inwoners aanpakt.
    ->

    Bijna iedere keer dat ik mijn plastic afval in de container (bij WC Zwolle-Zuid) wil gooien is dat ding vol…


    Maak melding

Reageer