De Blauwe Vingers presenteren leeg debuutalbum

Zwolle – Donderdag 24 mei presenteert bluesformatie De Blauwe Vingers haar debuutalbum Niet Vergeten Uit Te Checken in Zwols jongerencentrum Level Z. Bij beluistering blijkt de schijf opmerkelijk genoeg leeg. De luisteraar dient het album zelf nog samen te stellen.

Tijdens de albumpresentatie wordt de Zwolse formatie bijgestaan door de akoestische Balkanformatie Hubble Orkestar, dameskoor Women Only en rapper Vurra. Elke bezoeker krijgt een cd cadeau, de entree voor de presentatie is gratis. De luisteraar kan op de website van De Blauwe Vingers zelf een selectie maken door de favoriete nummers gratis te downloaden en deze vervolgens op de cd te branden. De cd verschijnt in een speciale tot cd-hoes gevouwen poster. Na de presentatie is de cd te bemachtigen door een mail te sturen naar info@deblauwevingers.nl.

Frontman Anne-Maarten van Heuvelen: ‘Met De Blauwe Vingers bezingen we de alledaagse blues in Zwolle. We zoeken contact met mensen op straat en in de bus. Het lege album past daarbij. Fans kunnen de nummers selecteren die ze het meest aanspreken. We geven ze zo de kans hun eigen portie alledaagse blues samen te stellen.’ Op het album staan ook gastbijdrages van rapper en Zwolse trots Sticks, Hubble Orkestar en dameskoor Women Only.

De Blauwe Vingers is een nieuw project van Van Heuvelen. Hij werkt daarin samen met Martijn van Toor en Tse Kao. Daarnaast maakt Van Heuvelen deel uit van Black Top en NO Blues en toert hij door Europa met verschillende Amerikaanse bluesformaties. Met De Blauwe Vingers ging hij een nieuwe uitdaging aan: Nederlandstalige blues. Dichter Dennis Gaens vond hij bereid de teksten te verzorgen. De band tussen De Blauwe Vingers en de stad Zwolle is sterk. Dit is de stad waar Van Heuvelen ooit de blues vond tijdens zijn studententijd, op zijn kamer boven een luidruchtig studentencafé. Nu bezingt hij met De Blauwe Vingers de alledaagse blues in Zwolle.

Cd-presentatie De Blauwe Vingers
Special Guests: Hubble Orkestar / Women Only / Vurra

Locatie: Jongerencentrum Level Z, Zwolle
Open: 19:30 / Aanvang: 20:00
Entree: gratis

Kijk voor meer informatie op www.deblauwevingers.nl.

Artikel delen:

Reageer