Kinderen geven eindconcert op Assendorperplein

Zwolle – Muzikanten van het project ‘Leve de muziek!’ geven op woensdag 23 mei 2012 van 18.30 – 20.00 uur een Zwols eindconcert voor het project ‘Leve de Muziek!’ op het Assendorperplein te Zwolle. Twaalf orkesten, gevormd door kinderen en jongeren tussen de 8-12 jaar, geven een spetterend eindoptreden. Het concert is voor iedereen vrij toegankelijk.

Travers Welzijn, Doomijn en Yamaha Muziekschool hebben met ‘Leve de muziek!’ sinds januari 2012 twaalf orkesten gerealiseerd waarbinnen 110 Zwolse kinderen muzieklessen krijgen voor (bas)gitaar, drumstel, keyboard, djembé, Braziliaanse Percussie en zang. ‘Leve de muziek!’ laat kinderen het plezier in muziek beleven en laat hen ontdekken wat daarin hun gezamenlijke mogelijkheden zijn.

De orkesten zijn gevormd binnen verschillende locaties over de hele stad. Op al deze locaties waren pedagogisch medewerkers van Doomijn, brede school-coördinatoren, kinderwerkers, stagiaires en vrijwilligers actief om in samenwerking met Yamaha Muziekschool kinderorkesten wekelijks te laten repeteren. De kinderen werden hierbij begeleid door ervaren muziekdocenten.

Het project wordt op 6 juni afgesloten met een landelijk eindconcert in de Heineken Music Hall in Amsterdam onder aanwezigheid van Prinses Máxima. ‘Leve de muziek’ valt namelijk binnen het programma Kinderen maken Muziek van het Oranje Fonds. In mei 2011 lanceerde Prinses Máxima dit nieuwe programma, dat als doel heeft kinderen in Nederland in groepsverband een muziekinstrument te leren bespelen.

Artikel delen:

Reageer