Demontage lichtmasten FC Zwolle

Maandagmorgen is begonnen met de demontage van de vier lichtmasten rond het oude Oosterenkstadion in Zwolle.


Vanmorgen werd eerst de kop los gebrand


Vervolgens kon de kop omlaag

Deze klus had al eerder plaats moeten vinden, maar door ongunstige weersomstandigheden was dit nog niet gebeurd. De lichtmasten zullen tijdelijk uit de ‘skyline’ van Zwolle ontbreken. Momenteel hebben de slopers 2 lichtmasten in zijn geheel verwijdert.


En kon men de mast aan de onderkant doorbranden

Het nieuwe stadion vordert gestaag.  Lees daarvoor de bijzonderheden via de menu-link ‘Nieuwbouw FC Zwolle’. In een later stadium zullen er nieuwe lichtmasten rond het nieuwe stadion verschijnen.


Een treurig gezicht wanneer de eerste mast neer gaat


De resterende masten weten inmiddels wat hun te wachten staat…

 

 

Afgelopen week is Moes Bouwgroep doorgegaan met de opbouw van prefab wanden, kolommen en liggers voor de nieuwe Oost tribune. Vandaag is er al een start gemaakt met de vloer voor de eerste verdieping. Het grondwerk voor de aanleg van het nieuwe kunstgrasveld is gestart, afgelopen week is het veld gefreesd en is een groot deel van het gras verwijderd.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Wanneer is dat allemaal gebeurd dan want ik was vanmorgen om 10.00 uur daar en toen zag ik van dat alles niets ( misschien heb ik niet goed gekeken) wakker was ik al een tijdje dus het kon niet de slaap zijn 😉


  ⚠️ Meld

 2. Ik wacht nog steeds op die live cam die Weblog Zwolle, FC Zwolle, de Stentor of FC Zwolle op het complex gaat richten zodat we 24 uur per dag de bouw kunnen volgen ;D. Wat Adofans.nl ook heeft gedaan bij de bouw van hun nieuwe stadion.

  Ik kijk iedere dag alle websites af of er alweer nieuwe foto’s zijn, hoe meer foto’s, des te beter kan ik me er een beeld bij schetsen.


  ⚠️ Meld

 3. De tweede lichtmast is rond 4 uur ook omlaag gehaald.
  Dit ging echter niet volgens plan. De mast viel een eind uit de richting, scheerde rakelings langs de Noordtribune (die nog als uitvak blijft dienen) en vernielde het hek voor deze tribune.


  ⚠️ Meld

 4. Hmm ik keek gisteren nog vanuit abn amro gebouw en zag toch nog echt 4 licht masten staan!! Maar dat heb ik me denk ik verbeeld dan 😉 😀


  ⚠️ Meld

Reageer