Zwolse Halve Marathon live bij TV Oost

Zwolle – Zaterdagavond 9 juni vindt de twaalfde editie plaats van het Zilveren Kruis Achmea Halve Marathonfestival Zwolle. RTV Oost verzorgt van 19.00 tot 22.00 uur een rechtstreekse radio- en tv-uitzending van dit grote sportevenement, waarbij meer dan 8000 atleten zich door de Zwolse binnenstad wringen.

18-6-2011-154.jpg

Voor het live tv-verslag wordt onder meer gebruik gemaakt van een helikopter. Het verslag, waarbij ook veel aandacht is voor het randgebeuren, wordt zondagmiddag 10 juni herhaald. Het Halve Marathonfestival Zwolle staat bekend als het gezelligste hardloopfestival van Nederland. Het deelnemersveld is enorm breed: van scholier tot wereldtopper, van recreant tot doorgewinterde hardloper, in Zwolle is iedereen van de partij! De hardlopers worden aangemoedigd door duizenden supporters. Langs het parcours spelen fanfares, bands en DJ´s. De inschrijving voor het Zilveren Kruis Achmea Halve Marathonfestival Zwolle 2012 is op dit moment nog open. Meer informatie over de aanmelding is te vinden op www.halvemarathonzwolle.nl.

Prominente deelnemersDe populariteit van het Zwolse Halve Marathonfestival lijkt elk jaar te groeien. Opvallende aanwezigen dit jaar is Koen Raymaekers. De drievoudig nationaal kampioen halve marathon steekt in een goede vorm en verbeterde zich dit jaar in Rotterdam op de marathon al tot 2:10:35. Op de langste afstand komen dit jaar zelfs twaalf Russen in actie. Zij zijn door een Zwollenaar die in Moskou werkt enthousiast gemaakt voor het loopfestijn.

Artikel delen:
Reacties 9
  1. Gewoon live kijken; altijd gezellig! Vorig jaar regende het toch zo…

    Van het EK mis je alleen Duitsland – Portugal (Lviv, 20.45). Leuk potje, maar de hoogtepunten later op de avond zijn wel genoeg. Je kunt ook té lang naar voetbal kijken.

    NL-Den is om 18:00 een mooi begin van de avond; bovendien een strak schema om in de stad de lopers aan te moedigen 😀


    Maak melding

  2. Ik zou ook mee doen met de 4 EM maar dat ga ik dus nu ff niet doen, gewoon lekker langs de kant de toppers aanmoedigen!


    Maak melding

Reageer