Park Schellerdriehoek nadert voltooiing

Zwolle – Het park Schellerdriehoek nadert zijn voltooiing. Komende winter start de gemeente met de uitvoering van de tweede fase. In deze fase wordt het park ingericht waaronder de aanleg van het speelveld, halfverharde paden, bankjes, de beplanting en de plukweide. Als alles volgens planning verloopt kunnen buurtbewoners, jong en oud, in de zomer van 2013 volop van het park genieten.

schellerpark.jpg

De Schellerdriehoek krijgt een natuurlijke, sobere inrichting die refereert aan het IJssellandschap. De eerste fase, waarbij vooral de contouren van het park zijn aangelegd, is in het najaar van 2011 afgerond. Ondanks dat het park nog niet voltooid is, is het de afgelopen maanden al gaan leven bij de omwonenden. Belangenvereniging Schellerdriehoek betrok omwonenden en buurtbewoners veelvuldig bij door haar georganiseerde activiteiten in het park. Zo hebben leerlingen van de omliggende basisscholen een aantal fruitbomen gepland, welke door de scholen zijn geadopteerd.  

SamenwerkingBelangenvereniging Schellerdriehoek maakte vorig jaar de omslag van actiegroep naar een participatie- en beheergroep. De vereniging werkt op dit moment aan een samenwerkingsovereenkomst, een beheerplan en een participatieplan. In deze plannen komen onder andere afspraken over de rolverdeling tussen de gemeente en de vereniging, de vormen van beheer door de bewoners zelf en over de participatie bij de verdere ontwikkeling van het park.Zodra de samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente en de vereniging is bekrachtigd, start in de winter de uitvoering van de tweede fase.

Artikel delen:

Reageer