Isabel Quiroga wint Cibap Award

Zwolle – Isabel Quiroga is met het ontwerp De Lage landen de winnares van de eerste editie van de Cibap Applied Arts Award. Tijdens de feestelijke prijsuitreiking op 15 mei reikte meubelontwerper Gerard van den Berg, naar wie de prijs dit jaar is vernoemd, de prijs uit. De winnares  wist het beste functionaliteit met design te combineren.  De jury noemt het ontwerp ‘spannend in zijn vorm’. Met de prijs stimuleert het Cibap talentontwikkeling van creatieve professionals.

secretaire-front2-web.jpg

Het ontwerp van Quiroga is geïnspireerd op de Nederlandse geschiedenis. Voor het  ontwerp van  het mobiele kantoor vormde Willem van Oranje de belangrijkste inspiratiebron. Zo is de secretaire 153,3 cm lang wat aan zijn geboortejaar refereert. Omdat Van Oranje veel op reis was maakte Quiroga haar meubel makkelijk verplaatsbaar. Hierdoor is de secretaire uiteindelijk een kruiwagen geworden. De vakkundige jury prees het ontwerp van Isabel Quiroga om het contrast met strakke en ronde vormen. Quiroga  won met haar meubel een ontwerpopdracht van Gerard van den Berg en kreeg van het Cibap een bedrag van €1500,- voor verdere persoonlijke professionele ontwikkeling. Ook wordt haar werk geëxposeerd  op een aansprekende locatie. Quiroga studeerde in  2005 af aan de Academie Beeldende Kunst & Vormgeving in Enschede.

cibap_award_uitreiking-02.jpg

De jury, onder leiding van Gerard van den Berg, bestond uit: Robert Thiemann, hoofdredacteur Frame Magazine, Ivo van den Berg directeur Base, Hans-Jaap Eijerkamp directeur Eijerkamp Wooninspiratie en Cilo Design en Tom Dissel, afgestudeerd aan het Cibap en de Design Academy.

De prijsuitreiking maakte deel uit van de inspiratiebijeenkomst rondom het thema Functionaliteit & Design. Gerard van den Berg en hoofdredacteur van Frame Magazine Robert Thiemann gingen ’s middags in gesprek met studenten, docenten en andere belangstellenden uit het vak.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. beetje rare foto; net een lijkkist :'(

    Op de site van het Cibap staat de opengeklapte versie en daar kun je zien waarom dit de winnaar is :D:D:D


    Maak melding

Reageer