OBS De Octopus wint Leesvirusquiz 2012

Zwolle – Groep 6 van OBS de Octopus uit Zwolle heeft op dinsdagmiddag 15 mei in Cultuurhuis, net als vorig jaar, een grote (wissel)beker in ontvangst genomen. Deze school werd winnaar van het leesbevorderingsproject Leesvirus! Dit gebeurde tijdens het Leesvirusfeest, bezocht door 128 kinderen.

15-05-2012_leesvirus_bekeruitreiking_bieb_stadshagen_04_.jpg

Het boek Spekkie en Sproet en de geheimzinnige tekening van Vivian den Hollander werd door de acht deelnemende Zwolse scholen gekozen tot het ‘meest besmette boek’. Dit boek werd het vaakst als favoriet boek bestempeld. Maar liefst zeven van de tien boeken kregen als cijfer een 9 van de kinderen.

15-05-2012_leesvirus_bekeruitreiking_bieb_stadshagen_01_.jpg

15-05-2012_leesvirus_bekeruitreiking_bieb_stadshagen_03_.jpg

15-05-2012_leesvirus_bekeruitreiking_bieb_stadshagen_05_.jpg

Het Leesvirus is een jaarlijks ICT-leesproject voor kinderen uit groep 6 van de basisschool. Tien leesboeken staan centraal. De kinderen lezen deze boeken en wisselen via de website www.leesvirus.nl hun mening uit met kinderen van andere scholen die dezelfde boeken lezen.

15-05-2012_leesvirus_bekeruitreiking_bieb_stadshagen_02_.jpg

Daarnaast beantwoorden de leerlingen wekelijks quizvragen over steeds een ander boek. Hier verdienen de scholen punten mee. Extra punten zijn te behalen door het indienen van werkstukken en door de “Mening van de week” te winnen. De klas met de meeste punten ontvangt de wisselbeker.

Het Leesvirus vindt elk jaar van maart t/m mei plaats.

Artikel delen:

Reageer