Afscheid FC Zwolle spelers tijdens supportersavond

Zwolle – Dinsdagavond namen een aantal spelers van FC Zwolle afscheid van de supporters en een geweldig seizoen in het  Supportershome van het FC Zwolle stadion.

afscheid_fcz_spelers_1.jpg

De Supportersclub FC Zwolle en FCZ Tifosi namen volgens de  traditie afscheid van de spelers die volgens jaar niet bij PEC Zwolle zullen gaan spelen. De supporters konden de spelers nog één keer bedanken voor hun inzet voor de club. Johan Zomerdijk, voorzitter van de suppotersclub, nam afscheid namens de supporters. Ondanks het vervelende tijdstip was het home goed gevuld en waren er veel supporters en fotomomenten. De spelers kregen van de supportersclub een fotocollage in een lijst. Naast het afscheid was deze avond tevens een supportersavond. Er werd kort worden stil gestaan bij het afgelopen en het komende seizoen, waaronder de uitbereiding van het stadion. Tot slot konden supporters met hun voetbalhelden en de kampioensschaal op de foto. 

afscheid_fcz_spelers_2.jpg

afscheid_fcz_spelers_5.jpg

afscheid_fcz_spelers_4.jpg

afscheid_fcz_spelers_3.jpg

Artikel delen:
Reacties 40
 1. FP bedoeld dat Edwin de suggestie wekt dat je alleen een echte Zwolle supporter bent als je op die avond bent geweest. En omdat Art Langeler ooit in een rotbui (want net verloren) heeft geroepen dat hij best zonder die paar man kan omdat er in het stadion 9200 anderen zitten die het wel naar de zin hebben, iedereen daar regelmatig aan herinnerd moet worden.


  Maak melding

 2. @FCZ, vond de opmerking van Art ook zeker misplaatst. Maar iedereen roept toch wel eens iets in zijn emotie toch. Weet niet of Art ooit wel eens gezegd heeft sorry jongens, ik heb het tenminste nog nooit ergens gelezen of gehoord. Zou hem gesierd hebben.

  En dat echte supporters gedoe…….. word ik helemaal misselijk van.
  Iedere keer steekt dat weer de kop op of hier of op andere sites.


  Maak melding

 3. Bericht door FP, op 16 mei 2012 om 11:43
  Edwin de enige ekte……….

  Nee hoor, gewoon een supporter.
  Maar als Art had opgelet dan had hij die 30 man gezien ipv 9200 anderen. Gisteren was een mooi moment geweest om excuses te maken aan die supporters. Hij had dan gelijk meerdere keren zijn excuses kunnen maken voor het natrappen in de pers. Helaas, een beetje glimlachen en vlug naar de veilige BC.  Maak melding

 4. En dat echte supporters gedoe…….. word ik helemaal misselijk van.
  Iedere keer steekt dat weer de kop op of hier of op andere sites.

  Ik ook. In mijn beleving is iedereen die FC/PEC Zwolle een warm hart toedraagt een echte supporter. Het gaat tenslotte om het gevoel en niet om aantallen enzo.  Maak melding

 5. Misschien is sorry zeggen op zijn plaats, maar misschien geldt dat ook voor de supporters die de spelers en trainer na een verloren wedstrijd opwachten om verhaal te halen.


  Maak melding

 6. [quoteBericht door Dame, op 16 mei 2012 om 18:42

  Misschien is sorry zeggen op zijn plaats, maar misschien geldt dat ook voor de supporters die de spelers en trainer na een verloren wedstrijd opwachten om verhaal te halen.
  ][/quote]
  Dat zijn dezelfde supporters die de spelers en trainer verwelkomen met vuurwerk en fakkels na een goede cq gewonnen wedstrijd. Oftewel ze staan er altijd!


  Maak melding

 7. Snap ik, Edwin, maar ik denk dat jij ook wel begrijpt hoe l*llig het moet voelen wanneer je teleurgesteld en met chagrijn in je lijf je moet verantwoorden voor evenzeer teleurgestelde fans die succes eisen. Als ik na een lange werkdag waarin het niet lekker liep, moe naar huis wil en er staan mensen mij op te wachten, weet ik ook niet of het me lukt vriendelijk te blijven.
  Je vraagt begrip, en wat mij betreft krijg je dat, maar heb je zelf ook begrip voor de andere kant?


  Maak melding

 8. Wat misschien beter verwoord is: in de teleurstelling aan beide kanten zijn dingen gezegd die kwetsen. Het is allemaal gelukkig goed afgelopen. Je kunt dan daarna kiezen voor uitpraten of zand erover. Het laatste zou mijn voorkeur hebben. In het heetst van de strijd gebeuren wel vaker dingen die je maar beter niet steeds kunt oprakelen.


  Maak melding

 9. @Dame

  Edwin heeft naar mijn mening wel degelijk een punt. Een trainer die zich door dezelfde supporters laat toejuichen in goede tijden, moet ook groot genoeg zijn om in mindere tijden de teleurstelling te delen. Je staat er boven of niet. Deze trainer verklaarde deze trouwe supporters zelfs tot vijand en kan het niet nalaten om in elk interview na het kampioenschap nog eens uit te halen richting media en 50 vaste uitsupporters. If you can’t stand the heat, stay out of the kitchen!


  Maak melding

 10. Elrey, de emoties begrijp ik heel goed. Niet alleen van de supporters, maar ook van de trainer en de ploeg. In goede tijden is iedereen blij en is er een gezamenlijk juichstemming. In slechte tijden baalt iedereen en dan is er de neiging schuldigen aan te wijzen. Daarom zei ik ook: sorry zeggen siert Langeler misschien, maar dat geldt ook voor de andere kant. Ik denk dat het erbij hoort dat mensen in een chagrijnige stemming, en zeker ’s avonds laat wanneer ze moe zijn en het liefst naar bed willen, dingen zeggen die ze op dat moment menen maar die niet verstandig zijn en waarvan je later denkt ‘dat had ik niet moeten doen’. Je kunt dat hem kwalijk nemen, maar een hand in eigen boezem en je inleven in de positie van de ander, kan ook nooit kwaad. Dat heb ik alleen willen zeggen. Dus veel begrip voor de emoties van de teleurgestelde fanatieke supporter, maar ook voor die van de teleurgestelde trainer. Ik heb die stukken niet gelezen in de media. Niet slim van hem. Zou hij niet moeten doen. Ik lees wel veel stukken hier over hem en die zijn evenmin vriendelijk van toon.
  Daarom mijn oproep: zand erover en hand in hand naar de eredivisie!


  Maak melding

 11. @Dame, ben het voor een gedeelte met je eens, maar ik denk dat het jou ook niet vaak overkomt, dat je na een fijne goedlopende werkdag door je collega’s juichende wordt op gewacht bij de uitgang. (zou overigens je gezicht wel eens willen zien wanneer ze het wel doen:) )

  En ik denk dat wanneer jij eens een mindere dag hebt, en dit een beetje te nadrukkelijk aan je collega’s laat merken, jij toch ook niet te beroerd bent om de volgende dag te zeggen, sorry had gisteren men dag niet. Daar is niets mis mee, lijkt mij.


  Maak melding

 12. Nope, Art blijft onder verscherpt toezicht. Tot de winter krijgt hij de kans en de voordeel van de twijfel. Het wordt tijd dat hij zich gaat profileren als professional. Met druk omgaan speelt hem nog te veel parten. Op het hoger niveau mag hij zich nu gaan bewijzen. Door het huilebalkverhaal over de supporters viel hij min of meer al door de mand net als de vreemde opstellingen en beslissingen rondom de technische staf en vervolgens de complete radiostilte rondom Claus. Niet echt de kenmerken van een rots in de branding…
  Ik hoop dat ik mijn woorden na de winterstop moet inslikken en zoals ik al zei de voordeel van de twijfel, maar met gladde praatjes komt hij niet meer weg.


  Maak melding

 13. Ingrid, daarvoor ben ik zeker niet te beroerd. Het geval ligt anders. Stel ik heb een offday, doe wel mijn stinkende best, maar het lukt niet (die dagen kent iedereen wel). Dan baal ikzelf ook stevig. Als ik dan wordt opgewacht door een boze groep, dan weet ik niet hoe ik zou reageren.
  Ik probeer me in te leven in de emoties van Langeler en kan me dan zo’n faux pas voorstellen. Niet goed, stom zelfs, dat zei ik al eerder. Maar wie blijft wel vriendelijk en gaat groeien in zijn baan als hij onder “verscherpt toezicht” staat (zie 1steJohn).
  Joh, het zijn allemaal emoties die er kennelijk bij horen. Val elkaar niet zo hard voor enkele verkeerd woorden, maar zie die in het moment waarop ze zijn uitgesproken. En vooral: kijk vooruit!


  Maak melding

 14. @Dame, ik blijf vinden dat een gewoon simpel sorry op zijn plaats was geweest. Dan was dit alles niet zo opgeblazen.
  En hij heeft een groep die al jaren iedere uit en thuis wedstrijd aanwezig is, echt op hun hart getrapt.
  En dat geef je niet het recht ….. dat alles mag en kan. Maar je mag als trainer, die net zoals (bijna) iedere trainer meestal maar voor een paar jaar bij een club, best doen beseffen dat er ook in zijn gedrag grensen zijn. En in mijn ogen is hij die avond over een grens gegaan die hem niet siert.


  Maak melding

 15. Dat ben ik eens, Ingrid, zoals al eerder aangegeven. Toont dat hij er niet bovenstaat wat je van een professional wel mag verwachten. Niettemin was mijn oproep aan de supporters om ook wat aan zelfreflectie te doen. Je kunt geen successen (van de zijlijn) éisen. En dat gedrag zie je bij alle clubs in een mindere tijd (PSV, Twente). Ik merk dat mijn oproep niet aanslaat. Jammer.


  Maak melding

 16. @Dame, op het moment dat de supporters na de uitewestrijd stonden te wachten, ging het al een paar wedstrijden niet goed. En toch ging deze groep supporters ook nog weer naar deze uitwedstrijd.
  Op het veld kwam het niet echt over dat de spelers zich het vuur uit hun sloffen werkte.
  Dan vind ik dat je als supportersgroep best je ongenoegen mag uiten.
  Mits dat op een geweldloze manier gebeurt. En mag je respect verwachten van een trainer. Want net zoals het makkelijker is om supporter te zijn van een winnend team, is het ook makkelijke om speler en trainer te zijn van een winnend team. Met het verschil dat je als speler/trainer er je geld mee verdiend. En de supporter er geld voor betaald. En nu weet ik dat een hobby geld kost. Maar je mag wel inzet verwachten van een team, en een eerste aanspreekpunt is de trainer.


  Maak melding

 17. @dame
  Je gaat er elke keer vanuit dat er hard gewerkt wordt. Stel dat het een paar keer niet gebeurt, dan mogen upporters toch wel vragen of ze nog wel kampioen willen worden? Als dat wordt beantwoord met vijandigheden en negeren. Of het maken van lullige opmerkingen zoals voor jullie 9200 anderen. Dan draait de stemming rap om. Als vervolgens die supporters tot staatsvijand nummer 1 worden gebombadeerd, dan gaat het mis.
  Als Art daarna in elk programma en interview blijft natrappen dan is hij niet echt geliefd meer.

  Oftewel, het lag aan Art en als je zo’n grote vent bent om de supporters aan te vallen met behulp van de media dan ben je ook groot genoeg om in te zien dat een excuus geheel terecht is.  Maak melding

 18. Ben het met Dame eens. Een beetje zelfreflectie zou bij velen niet verkeerd zijn. Iedereen maakt fouten, zowel supporters als trainer. En zolang de supporters hun fouten niet inzien, vind ik het niet gek dat de trainer het ook niet doet (of andersom).

  Hoe dan ook, dit gezeur leidt alleen maar af van het echte doel: Presteren.

  Zijn de prestaties slecht, dan is het aan de club om maatregelen te nemen. En niet aan 1ste John of iemand anders.

  Dus hou svp op met dat kinderachtige gehuil over een misplaatste opmerking en blijf met zijn allen achter de club staan.

  PEC IS BACK! WE’RE STAYING UP!


  Maak melding

 19. @Pec is back

  Iedereen maakt fouten, zowel supporters als trainer. En zolang de supporters hun fouten niet inzien, vind ik het niet gek dat de trainer het ook niet doet (of andersom).

  Ben ik helemaal met je eens, maar toch blijf ik de opmrking van Art misplaatst vinden.
  En daarom blijven deze supporters, die al jaren achter hun club staan,in goede en in slechte tijden, en die zo ondertussen wel weten dat trainers voorbij gangers zijn, gewoon hun club supporteren.

  Maar ik denk dat wanneer Art, het volgens seizoen niet goed doet. Dat hij weinig credits heeft. En dat had heel anders kunnen zijn.  Maak melding

 20. Art heeft volgens mij nog steeds de steun van het grootste gedeelte van de Zwolle supporters, een excuses voor deze opmerking zou het allemaal alleen maar groter maken. Je maakt jezelf wel erg belangrijk door door te zeggen dat ART het op je voorzien heeft, hij heeft gewoon maling aan een groep supporters die zat te janken en niet meer dan dat. Niet lopen zeiken, maar supporteren.


  Maak melding

 21. Ik vrees dat de werkelijkheden niet bij elkaar zullen komen. Niettemin nog een vergelijking om mijn opvatting duidelijk te maken. Mijn zoon doet het niet zo goed op school. Zijn inzet is voldoende. Kan beter, maar dat kan het eigenlijk altijd wel. Ik vind dat hij voldoende zijn best doet. De leerkrachten schromen echter niet om elk slecht cijfer in te peperen met een vervelende opmerking. Dat vergroot niet zijn zelfvertrouwen, integendeel. Wat ook gebeurt, is dat hij een hekel krijgt aan die leerkrachten. Die doen echter ook hun best en bekijken het vanuit hun eigen (beperkte) perspectief van alleen de resultaten en niet de inzet. Wij als ouders worden op eenzelfde wijze aangesproken (wel voldoende overhoord?, bijles?, huiswerkklas?, op tijd naar bed?).
  Zoals ik het ziet, gebeurt exact hetzelfde op het veld. De resultaten zijn niet goed, alle acties mislukken, dus dan lijkt de inzet ook onvoldoende. Sommige supporters worden boos en heffen spreekkoren aan. Dat draagt niet bij aan het zelfvertrouwen van de spelers. Zou een wonder zijn als ze van negatieve spreekkoren beter zouden gaan spelen. En de trainer krijgt naturlijk alles over zich heen, want verkeerde spelers in het veld, verkeerde opstelling, verkeerde tactiek.
  Team, trainer en supporters komen in een negatieve spiraal en leven dat op elkaar uit. Is moeilijk te vemijden. Als het weer goed gaat, kun je dat allemaal het beste vergeten en weer samen naar de toekomst kijken. Nooit blijven hangen in negativiteit. Ze gaan volgend jaar heus wel weer wedstrijden verliezen, niet alle clubs kunnen immers steeds winnen. Teleurstellingen wegslikken en feestjes samen vieren, maakt het allemaal wel leuker.


  Maak melding

 22. @ Dame, eigenlijk zeg “je zou negatieve prestaties, toch zo positief mogelijk moeten benaderen”. Tja, zou mooi zijn. Maar zeker in veruit de populairste volkssport, waar emotie overheerst, is dat erg moeilijk. Vind het erg knap hoe verantwoordelijken als trainers, leraren etc het soms wel kunnen. Zou het niet (altijd) kunnen, als vader valt het bijvoorbeeld vaak al absoluut niet mee.
  Vind de rol van supporters (groep) en de ouders in je voorbeeld, ook bijvoorbeeld “ouders van amateurvoetballers”, een stuk makkelijker als het gaat om beoordelen van negatieve prestaties.


  Maak melding

 23. Dick, het is een bekend gegeven dat positief stimuleren een betere uitwerking heeft op prestaties dan negatief becommentariëren. Dat valt niet altijd mee, omdat je je eigen teleurstelling kwijt moet. Ik heb dus echt begrip voor de emoties op het moment zelf, maar minder voor degenen die daarin blijven volharden.


  Maak melding

 24. @Dame, ben het met je eens dat positief benaderen de juiste manier is. Maar dat geld dan zeker van beide kanten. En sport blijft emotie.
  En soms moet je sorry kunnen zeggen.

  En over je zoon, ben ik het helemaal met je eens. Ook leraren vind ik moeten “leren” dat je met een postieve benadering van kinderen/jongeren, meer uit een kind haalt.  Maak melding

 25. @ Dame, 15:58 klopt. Stel dus

  zeker in veruit de populairste volkssport, waar emotie overheerst, is dat erg moeilijk. Vind het erg knap hoe verantwoordelijken als trainers, leraren etc het soms wel kunnen. Zou het niet (altijd) kunnen, als vader valt het bijvoorbeeld vaak al absoluut niet mee.

  En wat vind je (absoluut eens met “triest om te blijven volharden”) van de mensen in het laatste stukje van mijn reactie? Vind het

  supporters (groep) en de ouders in je voorbeeld, ook bijvoorbeeld “ouders van amateurvoetballers”,

  niet altijd even prettige “groepjes, met de defenitie ‘meer dan 1 persoon'”…bedoel vanuit de gedachte: wij zijn veilig, we zijn met meer en kunnen ons meer permiteren.


  Maak melding

 26. @ ingrid, geen mens is volmaakt. Verwacht dat dus ook niet van leraren/coaches. Daarentegen moeten ze tegen (opbouwende als het kan) kritiek kunnen. De mensen die met leraren/coaches etc omgaan, zouden vaak best ietsiepietsie meer inlevingsvermogen kunnen hebben.
  Natuurlijk is inlevingsvermogen ook wederzijds.


  Maak melding

 27. Gezellig idd zwolluh

  Mag het over FC Zwolle gaan a.u.b. ?

  ? Altijd goed: PEC forever…Geloof er absoluut niet in dat je met bovenstaande discussie mensen wegjaagd, maargoed.

  Is al bekend wanneer de thuiswedstrijden worden gespeeld?
  * Hier zijn wat mensen die ernstig een seizoenkaart overwegen.
  17 x maar wanneer?


  Maak melding

 28. Bericht door Noord 2, op 17 mei 2012 om 14:20

  Art heeft volgens mij nog steeds de steun van het grootste gedeelte van de Zwolle supporters, een excuses voor deze opmerking zou het allemaal alleen maar groter maken

  Dat kon nog wel eens aardig tegenvallen.

  Je maakt jezelf wel erg belangrijk door door te zeggen dat ART het op je voorzien heeft, hij heeft gewoon maling aan een groep supporters die zat te janken en niet meer dan dat.

  Als hij maling heeft aan een groep supporters, waarom valt hij deze dan keer op keer aan in de media?

  Niet lopen zeiken, maar supporteren.

  Wie ben jij omdat te bepalen?
  Vreemde opmerking, misschien nog ff terug lezen en verdiepen om welke supporters het gaat?
  Degene die de sfeer maken met uit en thuis wedstrijden?
  Dus wat zijn ze dan aan het doen?  Maak melding

 29. Dus hou svp op met dat kinderachtige gehuil over een misplaatste opmerking en blijf met zijn allen achter de club staan.

  We staan altijd achter de club en dus niet achter een passant met een grote bek via de media!


  Maak melding

Reageer