Het weer: buien

Zwolle – Is de lente de weg kwijt, of hebben we gewoon een verkeerd beeld van de maand Mei ?. Ik spreek veel Zwollenaren die nu wel eens echt lente willen hebben in plaats van dit ‘kwakkelweer’. Op korte termijn moet ik echter deze stadsgenoten teleurstellen. Na een dag met matige wind en regen krijgen we op woensdag namelijk helaas weer een wisselvallige dag, maar misschien volgende week wat meer lentegevoel in aantocht.

20120516_weerfotooosterenkpark.jpg
Oosterenkpark 

In de nacht van dinsdag op woensdag valt er nog af en toe een bui. De minimumtemperatuur loopt terug naar een graad of 3. De west- tot noordwestenwind is matig wat het nog wat frisser doet aanvoelen. Woensdag overdag komen er ook nog steeds buien voor met kans op onweer. In de loop van de dag neemt de buiigheid af maar het blijft grotendeels bewolkt. Met een maximumtemperatuur van 10 graden en daarbij een matige tot (vrij) krachtige noordwestenwind is het vrij koud. Dus warme kleding aan en dan woensdagavond lekker swingen op de Zwolse rhythm & Bluesnight in de binnenstad. Donderdag lijkt een betere dag te worden. De temperaturen stijgen naar een graad of 12 en er is meer ruimte voor de zon. 
20120516_weergrafiek.png
Bron: meteozwolle

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Gisteren werd voorspeld dat het vrijdag 10 graden zou worden, vandaag is de voorspelling 16 graden. Heet dat nog voorspellen? Of gewoon raden?


    Maak melding

Reageer