Coaches Betaald Voetbal vergaderen in Zwolle

Zwolle – Vrijdag organiseren de Coaches Betaald Voetbal (CBV) en de Vakbond Voetbal Oefenmeesters Nederland (VVON) in Zwolle het tiende Nederlandse Trainerscongres. De locaties voor het congres zijn het Sportcentrum Landstede en het FC Zwolle Stadion.

De deelnemers worden ontvangen in het Sportcentrum Landstede. Daar opent Toon Gerbrands, Algemeen Directeur van AZ, de dag met een presentatie en geeft Wim van Zwam van de KNVB een toelichting op de parallelsessies van deze dag. De sessies vinden plaats in het FC Zwolle Stadion (Senioren) en bij de Zwolse amateurverenigingen Be Quick ’28 (Vrouwen) en v.v. Berkum (Jeugd). Na de lunch vindt het middagprogramma plaats in het FC Zwolle Stadion. Hier vindt ook de uitreiking van de Rinus Michels Awards plaats. FC Zwolle trainer Art Langeler is één van degenen die daarvoor is genomineerd. De uitreiking is een initiatief van het vakblad De Voetbaltrainer en wordt ondersteund door de CBV, de VVON en de KNVB.

De Rinus Michels Awards worden jaarlijks toegekend aan:
– Coach van het jaar van het Nederlandse profvoetbal
– Coach van het jaar van het Nederlandse amateurvoetbal
– Jeugdopleiding van het jaar van het Nederlandse profvoetbal
– Jeugdopleiding van het jaar van het Nederlandse amateurvoetbal
– De Oeuvreprijs voor de trainer/coach op basis van zijn totale oeuvre

Voor de Coach van het jaar in het Nederlandse profvoetbal is FC Zwolle-trainer Art Langeler genomineerd. Hij heeft concurrentie van Frank de Boer (Ajax), Peter Bosz (Heracles Almelo), Ronald Koeman (Feyenoord) en Gertjan Verbeek (AZ).

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer